Kategorier
Databaser Forskning UBrss

Times Digital Archive (1785-2012) nå tilgjengelig!

Biblioteket har kjøpt tilgang til Times Digital Archive.  Dette avisarkivet tilbyr en svært omfattende dekning av en av verdens viktigste aviser gjennom tidene, fra avisens oppstart i 1785 helt opp til vår egen tid. Per i dag strekker dekningen seg til 2012, men hvert år legges det til et nytt år. Se følgende side for mer informasjon om ressursen.

Tilgangen til Times Digital Archive muliggjør mange spennende forskningsprosjekter, både for ansatte og studenter. Man behøver ikke å være avisforsker for å ha nytte av arkivet. Gjennom å søke på spesifikke emner eller å undersøke en avgrenset tidsperiode kan man for eksempel studere umiddelbare reaksjoner på viktige historiske hendelser som den franske revolusjon eller den andre verdenskrig, eller man kan undersøke hvordan en kjent kulturpersonlighet ble omtalt av pressen i sin egen levetid.  Man kan spore endringen i bruk av bestemte ord eller uttrykk, eller følge utviklingen av viktige samfunnsdebatter gjennom historien.

Ressursen er tilgjengelig via oversikten over databaser i Oria:

 

Av

Johanne Slettvoll Kristiansen is a postdoctoral scholar specializing in British and Scandinavian eighteenth- and nineteenth-century cultural history. She is part of an international research project exploring the historical and cultural roots of European state-sanctioned lotteries (https://www.ntnu.no/blogger/lotteryfantasy/). The project is funded by The Research Council of Norway for the period of 2022–2024.

Legg igjen en kommentar