Kategorier
Litteraturvitenskap NTNU-publikasjoner UBrss

Litteratur inter artes – ny bok med bidragsytere fra NTNU

Suzanne Bordemann og John Brumo fra Institutt for språk og litteratur har hvert sitt bidrag i den nylige utgitte antologien Litteratur inter artes. Nordisk litteratur i samspill med andre kunstarterredigert av Unni Langås og Karin Sanders (Portal forlag, 2016).

 

Forsidebilde av boken

Fra forlagets omtale:

Hva skjer når litteraturen inngår i samspill med andre kunstarter og andre medier? I denne antologien rettes søkelyset mot interartistiske og intermediale former med utgangspunkt i nordisk litteratur. Artiklene tar for seg illustrerte bøker, beskrevne bilder, tegneserier, tekstcollager, adaptasjoner av litteratur til film og digitale medier, angsten for bildets makt, lyrikkens musikalitet, bokobjekter og litterær performativitet. Historiske linjer blir trukket og teoretiske perspektiver diskutert. Det handler om hvordan litteraturen, før og nå, reflekterer over og tøyer sine kunstoverskridende muligheter, samtidig som selve ideen om rene former og klare grenser blir lagt under lupen.

Vi gratulerer med utgivelsen!

Av

Marius Warholm Haugen er førstebibliotekar og fagansvarlig for litteraturvitenskapelige og kulturhistoriske fag ved NTNU Universitetsbiblioteket.

Legg igjen en kommentar