Fagressurser, nyheter og tips til oppgaveskriving og litteratursøk

Litteraturbanken.se – den svenske litterære kulturarven tilgjengelig på nett

Kjenner du til www.litteraturbanken.se?

Dette er en fritt tilgjengelig ressurs for forskning, undervisning og folkeopplysning. Siden samler et utvalg av tekster fra den svenske litterære kulturarven. Tekstene er søkbare, og en del kan også lastes ned som epub-filer til lesebrett, nettbrett eller mobiltelefoner.

Skjermbilde 2016-03-30 kl. 13.17.23

Siden inneholder i tillegg tematiske ressurser til anvendelse i forskning og utdanning, både i skoleverket og i høyere utdanning. En samling introduksjoner og essayer behandler bestemte forfatterskap, perioder og temaer.

Siden gir også tilgang til Selma Lagerlöf-arkivet:

I Selma Lagerlöf-arkivet finns samtliga skönlitterära verk av Lagerlöf som gavs ut i bokform under hennes livstid. Vissa böcker är också tillgängliga i faksimil. Två av dessa verk, Gösta Berlings saga och Osynliga länkar, finns som etexter i textkritiska utgåvor med kommentarer och textkritisk apparat i en textkritisk verkstad. Övriga verk kan studeras som etexter vilka kontrollerats mot originalupplagan. I arkivet återfinns också faksimiler av manuskript samt ny och äldre forskning om författarskapet. I arkivet förvaras dessutom faksimiler av brev, som tills vidare inte går att se via nätet.

 

Stikkord: , ,

Om forfatteren

Om forfatteren: Marius Warholm Haugen er førstebibliotekar og fagansvarlig for litteraturvitenskapelige og kulturhistoriske fag ved NTNU Universitetsbiblioteket. .

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Topp