Kategorier
E-tidsskrifter Kunsthistorie Open Access UBrss

Tidsskriftet Kunst og kultur er åpent tilgjengelig fra 2017

Kunst og kultur startet i 1910, og er Norges eldste kunsthistoriske tidsskrift. Fra nr. 1 2017 er det blitt åpent tilgjengelig. Det vil si at alle interesserte lesere kan lese tidsskriftartiklene på nettet hvor som helst og når som helst, fra det øyeblikket artikkelen er publisert.

I det seneste nummeret (4 – 2017) finner vi bl.a. interessante artikler om kunstnerbiografier: hva skjer med sjangeren når kunstneren (for eksempel Edvard Munch) fremstilles og portretteres via tegneserier eller grafiske romaner?

cover_image_/file/ci/67032990/kk_2017_04_2x.jpg

I fjor kom nye nasjonale retningslinjer for åpen publisering av vitenskapelige artikler, og i tråd med dette er en rekke norske vitenskapelige tidsskrifter gjort åpent tilgjengelige i den senere tid. På Idunn-plattformen finnes en liste over tidsskrifter som gis ut av Universitetsforlaget, og som er åpent tilgjengelige pr. januar 2018.

Merk at det bare er årgangene fra 2017 og fremover som er åpent tilgjengelige: Er du ute etter artikler fra tidligere nummere av Kunst og kultur må du enten være på campus, eller pålogget via VPN for å få tilgang til den elektroniske utgaven av dem.

Fagansvarlig for drama og teater, film- og medievitenskap, kunsthistorie, filosofi og klassiske fag.
Se http://www.ntnu.no/ansatte/hegefa

Av Hege Charlotte Faber

Fagansvarlig for drama og teater, film- og medievitenskap, kunsthistorie, filosofi og klassiske fag.
Se http://www.ntnu.no/ansatte/hegefa

Legg igjen en kommentar