Kategorier
Diverse Nye bøker UBrss

Filosofi: Ukas bok «Modernity – Unity in Diversity?», festskrift i anledning Helge Høibraatens 70-årsdag

Antologien Modernity – Unity in Diversity? Essays in honour of Helge Høibraaten gis ut i anledning professor Helge Høibraatens 70-årsdag (Novus forlag, 2016).

Redaktører for antologien er Kjartan Koch Mikalsen, Erling Skjei og Audun Øfsti.

Helge Høibraaten er professor emeritus i filosofi ved NTNU, og hans forskningsinteresser spenner over et svært vidt felt, fra politisk teori og kulturteori og hermeneutikk, rettsfilosofi og etikk til historiefilosofi, idehistorie, religionsfilosofi, estetikk og kunstteori, modernitet og modernisme og mye, mye mer. Tanken om et «moderne samfunn uten senter» er viktig for Høibraatens virksomhet. Høibraaten har hatt interesse for tenkere som Jürgen Habermas og Niklas Luhmann siden tidlig 1970-tall, og blant mye annet kan nevnes at han var med på å oversette Habermas’ verk Strukturwandel der Öffentlichkeit allerede i 1971. Høibraaten har vært knyttet til universitetet i Trondheim siden 1981, og han startet Vitenskapsteoretisk forum i 1982.

De 26 essayene i boka gjenspeiler store deler av interessefeltet, og blant bidragsyterne finner vi forskere og kolleger både fra NTNU og andre universiteter. Boka kan finnes i Cristin, og etter hvert via Oria.

Fagansvarlig for drama og teater, film- og medievitenskap, kunsthistorie, filosofi og klassiske fag.
Se http://www.ntnu.no/ansatte/hegefa

Av Hege Charlotte Faber

Fagansvarlig for drama og teater, film- og medievitenskap, kunsthistorie, filosofi og klassiske fag.
Se http://www.ntnu.no/ansatte/hegefa

Legg igjen en kommentar