Fagressurser, nyheter og tips fra biblioteket

Tips-for å finne frem i Oria og google scholar

I Google Scholar kan du søke etter artikler, avhandlinger, sammendrag m.m.
NTNU Universitetsbiblioteket har gjort sine digitale samlinger søkbare via Google Scholar for NTNU studenter og ansatte.

Finn kilder i Google Scholar

Gå inn på settings og velg NTNU som ditt bibliotek

Databaser

Ved å søke i fagdatabaser, kan du få et mer spesifikt treff i forhold til hvilket fagområde du er interessert i.

I Oria kan du søke blant hele utvalget av databaser eller utforske tilgjengelige databaser etter fagområde/kategori.

• Gå til Oria og velg «Databaser A-Å»

Bilde av databasevalg

• Velg «Kategori/fagområde»

Bilde: valg av kategori

Du kan også søke etter artikler, bøker og annet materiale i tverrfaglige databaser som f.eks.:

• Scopus – tverrfaglig referansedatabase med stort utvalg av artikler og konferanserapporter
  • Web of science – tverrfaglig referansedatabase med sentrale tidsskrift med høy impact factor

Få tilgang

Du må være pålogget NTNUs nettverk for å få tilgang til våre elektroniske ressurser. Utenfor campus må du koble til via VPN eller via programfarm.

I de fleste fagdatabaser eller Google scholar vil NTNU knapp/lenke vise til teksten på hele artikkelen/boka e.l. Hvis dokumentet ikke er tilgjengelig elektronisk får du mulighet til å bestille fra biblioteket.

Fagblogger

Her har bibliotekets fagansvarlige samlet ressurser innen ditt fag:

Finn fagressurser for ditt fag

Om forfatteren

Om forfatteren: Alexandra Angeletaki er klassisk arkeolog, og har jobbet som foreleser i arkeologi ved NTNU i perioden 2001 til 2006. Hun har de siste årene vært involvert i innovative formidlingsløsninger og har jobbet med Museologi og digital læring ved NTNU Universitetsbiblioteket. Hun er også ansvarlig for bibliotekseminarer og akademisk skrivestøtte for studenter i Kalvskinnet Campus. .

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.