Team NTNU – Kunnskapsbasert toppidrett

Team NTNU 2018-2019

av 1. oktober 2018 i Info

Laget for 2018/2019 er tatt ut og for et lag! Er kombinert den nye «student-idretten»? Magnus Krog har kommet inn i gruppa som det nye tilskuddet fra gjengen som allerede kombinerer to idretter og Magnus kombinerer dette med både NTNU-studier og tilværelsen som far. I tillegg til Magnus er det gledelig at Jørgen Madslien (ski-orientering og Bygg og miljøteknikk), Fredrik Gjesbakk (skiskyting og Økonomi og administrasjon) og Sindre Skjøstad Lunke (sykkel – bevegelsesvitenskap) er med i årets lag. Nedenfor kan dere lese litt mer om hver og en av toppidrettsstudentene.

Eirik Mysen
Idrett: Langrenn
Studier: Kybernetikk og robotikk.
Hvor langt har du kommet i studiet?
Begynte rett fra videregående, og er nå ferdig med 3 år og 1/4 år. 75% førte årene, så 50%, nå ca 33%

Har vært med på Team NTNU siden høsten 2016 da laget ble gjennoppstartet som et lag for utøvere fra utholdenhetsidretter som studerer på NTNU etter at det var et langrennslag fra 2008 til 2015. Eirik har en 6. plass på 15 km klassisk i NM fra 2017 men hadde en trøblete sesong i fjor med en del sykdom. Har i år klart å snu skuta og hadde blant annet beste etappetid under jaktstarten i toppidrettsveka denne sommeren.

Fredrik Gjesbakk
Idrett: Skiskyting
Studier: Økonomi og administrasjon
Hvor langt har du kommet i studiet?
Ny på Team NTNU denne høsten. Har tatt opp igjen studier og går Økonomi og administrasjon på førsteåret. Studerer 50%.

I fjor fikk han med seg 6 pallplasser fra IBU-cup, ble nr. 2 i IBU-cupen totalt og fikk med seg 7.plass på sprint fra verdenscupen i Le-Grand Bornand.

Jørgen Graabak
Idrett: Kombinert
Studier: Samfunnsøkonomi
Hvor langt har du kommet i studiet?
Ferdig med ett ordinært år og studerer med 50% progresjon

I fjor ble Jørgen nr. 5 i verdenscupen totalt etter blant annet 1 vc-seier og 6 andre pallplasser og var med på laget som tok sølv i lagkonkurransen i OL i Pyeongchang. Fra tidligere er han dobbelt olympisk mester fra Sochi.

Jan Schmid
Idrett: Kombinert
Studier: Pedagogikk
Hvor langt har du kommet i studiet?
Har igjen 67.5 poeng (ca. et år og ett fag) av en master

Jan ble nr. 2 i verdenscupen sammenlagt i fjor og var med på laget som tok sølv i lagkonkurransen i Pyeongchang. Han har studert mye på NTNU. Prøvde seg først på kjemi men fant ut at obligatorisk arbeid vanskelig lot seg kombinere med alle reisedøgnene i idretten. Har nesten et årsstudium i tysk og noen psykologifag. Jan har konkurrert 18 år i verdenscupen og vært med på 11 internasjonale mesterskap i kombinert.

Jørgen Madslien

Idrett: Ski-orientering
Studier: Bygg og miljøteknikk
Hvor langt har du kommet i studiet?
Ferdig med ca. 2 år og 2 fag. Planlegger å bruke ca. 4 år til.

Etter at 2016/2017-sesongen var preget av mye sykdom har kroppen igjen spilt på lag og i fjorårssesongen var Jørgen virkelig tilbake på internasjonalt toppnivå.  Han presterte til to tredjeplasser i verdenscupen, gull på EM-stafett og to gull og en bronse på student-VM. I år er hovedmålet student-OL eller Universiaden i Krasnoyarsk og VM i Sverige 19. mars.

Petter Svingen

Idrett: Roing
Studier: Industriell økonomi og teknologiledelse
Hvor langt har du kommet i studiet?
Ferdig med ca. 2 år og 6 fag.

Petter hadde et år hvor han tok noe konkurransepause fra roingen og har fokusert på studier og sommerjobb, men han har trent bra og fikk fornyet tillit på Team NTNU. I fjor rodde han VM for Norge i lettvekts-firerbåten. I sommer og høst jobbet han i Explore Equity Partners. Han planlegger å bruke 3 år til på studiene

Petter Tufte
Idrett: Roing
Studier: Bygg og miljøteknikk
Hvor langt har du kommet i studiet?
Har brukt 6 år til nå og er kommet til siste og femte året på studiet. Begynte seint med roing men tømreren brukte ikke lang tid på å få godfølelsen i sin banangule AF-sponsete robåt. I fjor ble han nordisk mester i singel og i år fikk han med seg sølv i NM i singel. Er ikke i slekt med Olaf, men satser på å bli like legendarisk.

Magnus Krog
Idrett: Kombinert
Studier: Årstudium i kunnskap teknologi og samfunn
Hvor langt har du kommet i studiet?
Har tidligere studert litt bevegelsesvitenskap. Studerer med 50% progresjon og vil være ferdig med dette årsstudiumet i løpet av 2 år.

Magnus fikk med seg en 4. plass fra verdenscuprennet i Granåsen forrige vinter men har hatt et par tunge sesonger. Som familiefar må han virkelig planlegge dagene og ukene perfekt for å få tid til trening og nok restitusjon. Kroppen har svart bedre på trening enn på veldig lenge.

Trond Einar Pedersli
Idrett: Orientering
Studier: Industriell økonomi og teknologiledelse
Hvor langt har du kommet i studiet?
Ferdig med 2 og 3/4 år. Går 75% så ferdig om 3 år

Trond Einar var på bronselaget i EM på sprintstafetten og løp inn til sølv på sprinten i Student-VM. På VM-sprinten klaffet det ikke helt med orienteringen men han  ble nr. 23. I avslutningen av sesongen ble han nr. 6 på Euromeeting.

Trond Håkon Trondsen
Idrett: Sykkel
Studier: Industriell økonomi og teknologiledelse
Hvor langt har du kommet i studiet?
Begynte rett fra videregående og gikk 100% førsteåret men har tatt ned studieprogresjonen til 50% de siste årene. Er ferdig med 60% av studiet.

Trond Håkon har hatt en fantastisk sesong og har rundt 20 topp-10-plasser i internasjonale UCI-ritt i år. Med seier i Scandinavian race og 4. og 5.plass på etapper i Tour of Norway har Trond Håkon tatt nye steg på veien mot proffkarriere.

Sigrid Alexandersen
Idrett: Orientering
Studier: Økonomi og administrasjon
Hvor langt har du kommet i studiet?
Startet etter videregående og gikk 100% de to første årene men tar det siste året over 1.5 år. Går nå 75% og er ferdig med en bachelor til jul.

Sigrid vant NM gull på sprint i år og ble nr. 3, 4 og 8 i EM (sprintstafett, stafett, langdistanse). Før VM var hun i meget god fysisk form og var tatt ut til å løpe alt utenom mellomdistansen men en skade i hofta gjorde at VM-deltakelsen kun ble med sprintdistansen hvor hun likevel klarte en 18. plass

Sindre Skjøstad Lunke
Idrett: Sykkel
Studier: Bevegelsesvitenskap
Hvor langt har du kommet i studiet?
Har fullført ca. 30% av bachelor. Startet i 2016, tok et år pause på grunn av proffkontrakt men startet på igjen i år.

Sindre vant klatretrøya i Arctic Race of Norway og trillet inn til 12. plass i Trofeo Lloseta – Andratx og ble 15 sammenlagt i La Route d´Occitane i tillegg til å delta i Paris-Roubaix for Fortuneo-Samsic

Om forfatteren

Om forfatteren: .

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Det er stengt for kommentarer.

Topp