Team NTNU – Kunnskapsbasert toppidrett

Håkon vant norgescup på Rauland

av 19. august 2018 i orientering med Ingen kommentarer

I går vant Håkon Westergård det første norgescupløpet etter VM med 5 sekunders margin til Paul Sirum. -Jeg tror forrige gang jeg vant et norgescupløp var foran NM-ultralang i fjor. Da ble det flere store bommer og 10. plass på ultralangen. -I morgen er det igjen NM-ultralang og jeg håper det går litt bedre denne gangen. I dag var det deilig å få til et så rent teknisk løp og jeg føler jeg endelig har kommet inn i en god teknisk form, sa Håkon etter målgang.

Videre følger en analyse av løpet. Håkon benytter samtidig anledningen til å takke for seg på Team NTNU ettersom han leverte masteroppgaven i juni og har begynt i jobb i AF-gruppen.

Håkon gjør ofte gode analyser av løpene sine med de verktøy som o-sporten har tilgjengelig. Siden de beste løper med GPS-enheter kan man i ettertid vurdere veivalgene sine med vesentlig bedre objektivitet enn da o-løperne kun hadde hverandres ord og eventuelle observasjoner fra konkurrenter om hvor man hadde vært i skogen. Vi har vært så heldige å få innblikk i noe av det arbeidet Håkon gjør etter en konkurranse, basert på GPS-analyser i programvaren 3Drerun, utviklet av Jan Kocbach (som blant annet analyserte OL-løypene i Pyeongchang på lignende måte).

-Jeg hadde en bra åpning og var bra med i starten – var ca 10-15sek bak etter 10 minutter løping, men på skuddhold. Men så tok jeg kontroll over løpet i det mest utfordrende partiet fra 9-15.post og holdt ledelsen helt inn til mål. Det var deilig å gjennomføre et så rent teknisk løp som jeg gjør. Fullstendige strekktider kan studeres her.

Starten: En god start på løpet hvor jeg kommer godt inn i kartet og utnytter meg av myrene. Tar høyden inn i posten men har god kontroll på hvor jeg er.

 

Sammenligning av meg og Paul (beste strekktid) på langstrekket. Han velger en mer agressiv trasé nærmere streken, men jeg får utnyttet stien og myrene før jeg angriper posten (det er en sti under ruten der det er grønne tall).

 

Er eneste person som velger å angripe 17.posten nedenfra, og det ser ut som jeg har tjent på flere personer å løpe på myr kontra ligge i lien.

 

I avslutningen velger jeg en dårlig trasé til 18.post og taper mye til Paul, men jeg klarer å orientere sikkert uten så mye nøling inn i postene.

 

Vi ønsker Håkon lykke til i dagens ultralang. For de som syntes kart og GPS virket veldig interessant og har lyst til å se GPS-spor live kan ultralangdistansen følges på liveresultater.no

Så Håkon, til det mest interessante spørsmålet i dag: Hva tenker du om at du har det mest leste innlegget på bloggen?

-Det er jo kult med det mest leste innlegget. Jeg kan jo gjerne ta farvel med bloggen i forbindelse med dette løpet egentlig. Nytt skoleår har vel så vidt begynt. Det har jo vært veldig morsomt å være med på Team NTNU. Teamet er jo inne i en spennende dannelsesfase, og jeg har veldig tro på konseptet. Jeg har tatt i bruk alt jeg har lært og jeg havner ofte i situasjoner både i og utenfor konkurranser som vi har diskutert i teamet.

Om forfatteren

Om forfatteren: .

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Topp