Team NTNU – Kunnskapsbasert toppidrett

Eirik Mysen best i jakstarten i Toppidrettsveka

av 19. august 2018 i langrenn med Ingen kommentarer

Kybernetikkstudenten Eirik Mysen fra Oseberg og Team Telemark hadde beste etappetid og gikk inn til en 13. plass totalt på den avsluttende jakststarten i Toppidrettsveka 2018. Han startet 57 sekunder bak ledende Furger og var bare 5 sekunder bak seirende Stensås i mål. I det hardeste partiet i løypa fra gamle bybro til festningen knappet Eirik innpå teten runde for runde. På runde 4 gjorde han en meget god jobb sammen med Andrew Musgrave for å tette luka mellom tetgruppa og den jagende gruppa Eirik lå i, men i det flatere partiet mot mål ble det for tøft for Eirik å kjempe om seieren. Da han skjønte det, dro han lagkamerat Gunnulfsen opp i god posisjon før spurten.

Eirik Mysen opp Brubakken der han hentet mange sekunder på teten tidlig i rennet. Foto: HL

-Jeg har ikke de egenskapene i en stakeavslutning på rulleski enda så er fornøyd med vurderingen jeg gjorde. Eirik spurtslo likevel Øystein Pettersen og ble såvidt slått av Dario Cologna så vi forstår at Eirik snakker om spurtegenskaper på aller høyeste nivå. Dette er uansett det beste NTNU-studenten har fått til i skisporet på en stund. I hele fjor slet han med sykdom. I årets Toppidrettsveka fikk han med seg 14. plass på fellesstart Skiathlon i Knyken og nr. 19 på den klassiske fellesstarten over 24 km i Aure i tillegg til prestasjonen i Trondheim sentrum.

-Dette er første gang jeg viser at jeg er tilbake på det nivået (og kanskje bedre) enn det jeg var på for to sesonger siden hvor jeg blant annet ble nummer 6 i NM på 15 km klassisk. I fjor var jeg syk halve året og fikk ikke til noe som helst.

Hvordan ser høstsemesteret ut for din del?

-I høst blir det ett komplementæremne, bedriftsøkonomi, som gjør at jeg har litt studier men kan ha fullt fokus på å gjøre en sinnsykt bra treningshøst for å legge grunnlaget til vinteren. Blir gøy å teste «Hetlandtesten» (progressiv mølletest på rulleski) i slutten av august, som jeg har jevnlige data på hver høst de siste 2 sesongene.

Det spørs om Eirik får to sider i VG bare fordi han gjennomfører standardtesten sin, men det viktigste blir å sammenligne seg med tidligere år. Selv om den første virkelige testen med ski under beina og snø under det igjen, kommer på Beitostølen 16. november, vil testen gi en indikasjon på om Eirik er i rute. Prestasjonene i toppidrettsveka tyder på det.

Om forfatteren: .

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.