Team NTNU – Kunnskapsbasert toppidrett

Ingen jubellørdag for Team NTNU

av 7. august 2018 i orientering, roing med Ingen kommentarer

VM i orientering åpnet med sprintdistanse hvor Håkon ble beste norske på en 13. plass. – Jeg er helt middels fornøyd. Har 15-20 sekunder unødvendig tidstap og det var 21 sekunder opp til medalje, sa Håkon i etterkant av løpene. Sigrid fikk veldig vondt i hoften etter kvalifiseringen og tvang seg gjennom sprinten, mens Trond Einar verken fikk det til o-teknisk eller løpsteknisk på de glatte brosteinene i Riga. Med fem andre konkurrenter var heller ikke Jens og de andre lettvektsroerne i firerbåten fornøyd med 6.plass i EM i Glasgow.

Her passerer Håkon rundt et hjørne på vei mot en 13. plass i VM i orientering

Håkon Westergård var nærmest en god prestasjon av utøverne på Team NTNU med en 13. plass på sprintdistansen i gamlebyen i Riga. Han hadde bare 21.1 sekunder opp til Andreas Kyburz på bronseplassen. Sprinten ble nok en gang vunnet av sveitseren Daniel Hubmann foran New Zealenderen Tim Robertson.  Fullstendig analyse av herrenes sprint kan leses på worldofo.com

Håkon sa «Pytt pytt» etter målgang. -Formen er bra, selvom jeg var litt forkjølet i forkant av reisen hit. Har kanskje ikke lært noe mer i dag – har høy fart på løpestrekkene men taper på kortstrekkene. Noe jeg må jobbe med over tid for å forbedre. Det har jeg tenkt til, sa Håkon før han måtte jogge ned for å forberede seg til sprintstafetten.

Noe annet utover de tekniske partiene i smågatene i Riga som avgjorde sprintdistansen var den glatte  brosteinen og Trond Einar var ikke fornøyd med skovalget.  -Masse regn og brostein bidro til tøffe forhold for en på 2 meter, men jeg holder det bra sammen i starten og er nummer 5 på første meldepost, sa Trond Einar etter målgang. Sprintdistansen var det eneste Trollelg-løperen var forhåndsuttatt for å løpe, men med en god sprint kunne han løpe seg inn på sprintstafettlaget. En 23. plass holdt ikke mot lagkamerat Håkon på 13. så VM var nesten over før det hadde begynt for Trond Einar. For det var ikke bare den glatte brosteinen som var årsaken til at Trond Einar ikke presterte bedre. -Etter meldepost tar jeg ett skikkelig dårlig veivalg som jeg taper nesten en mulig topp 10-plassering på, sa han. -Slutten av løpet blir preget av noen små tidstap her og der.

Her sklir en 2 meter lang Trond Einar Pedersli inn i posten på passering:

Sigrid slet med smerter i beinet under finalen. I kvalifiseringen tidligere på dagen gikk det fint men på oppvarmingen før finalen merket Sigrid at noe ikke var som det skulle. – Jeg fikk store smerter i beinet og måtte bare prøve å varme opp så godt jeg kunne, men det ble til at jeg stod og slo litt på beina i stedet for å løpe. Løpet ble en stor skuffelse, tatt i betraktning NM-gullet på sprint tidligere i vår og medalje på sprintstafetten i EM, men hun gjorde få o-tekniske feil til tross for vondtene. Hun kom i mål til en 18. plass 1 minutt og 36 sekunder bak Maja Alm fra Danmark som vant. Skaden gjør at Sigrid sier  fra seg plassen på sprintstafett og skogs-stafettlagene. Det er også usikkert om hun løper den avsluttende langdistansen.

 

Jens og den norske båten rodde en god treningsomgang i EM i glasgow og det ble snakket om medalje, men de fikk på langt nær den gode starten som de fikk i treningsomgangen i finalen og måtte se femteplassen glippe rett før mål. Jens sa følgende i etterkant av konkurransen: -Det gikk ikke så bra i dag. Vi kom bakpå i starten, så det ble mer en kjemping om å komme tilbake i feltet. Kjedelig når vi vet vi kan bedre. Italia vant med 8 sekunder og var helt overlegne. Et fyldigere referat fra konkurransen kan leses på roing.no

Om forfatteren

Om forfatteren: .

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Topp