Team NTNU – Kunnskapsbasert toppidrett

Anine velger NTNU

av 8. januar 2018 i orientering, studier med Ingen kommentarer

Etter mange år som hardt satsende toppidrettsstudent og gull i  jr. VM, jr. NM og senior-NM i orientering, samt gull i  jr. VM og jr. NM i ski-orientering og gull i junior-NM i langrenn, velger Anine IT-studier på NTNU

Toppidrettslivet er utrolig kult. Jeg har i mange år satset både orientering og langrenn, og jeg har elsket det. Med sesong både sommer og vinter har jeg 12 måneder i året trent mye, reist rundt, og deltatt på utallig mange konkurranser.

I tillegg har jeg hele tiden kombinert idretten med skole eller studie, et område jeg også har ønsket å gjøre det bra på. Satsingen har krevd tøffe prioriteringer, men det er prioriteringer jeg har ønsket å gjøre til fordel for min idrettskarriere. Jeg har fått veldig mye igjen for det og er fornøyd med veien jeg har valgt.

Nå har jeg kommet til et punkt hvor jeg ønsker å prioritere litt annerledes, og fokusere på andre ting enn satsing. Som toppidrettsutøver kommer alltid idretten i første rekke, men jeg har også andre interesser som jeg nå ønsker å bruke mer tid på. I tillegg begynner studiene å spisse seg til, og jeg har lyst til å være med for fullt.

Orientering kommer fortsatt til å være en stor del av livet mitt, og jeg kommer til å konkurrere når sesongen begynner igjen til våren. Forskjellen blir at jeg ikke vil å være helårsutøver, og satsingen blir dermed på et lavere nivå. Kanskje er dette måten jeg vil kombinere skole og idrett framover, eller kanskje blir jeg mer motivert for å satse igjen til neste år? Jeg vet ikke før jeg har forsøkt, så nå er jeg motivert til å prøve det ut.

Takk for meg, Team NTNU, dere er rå!

Anine Ahlsand

Om forfatteren: .

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.