Kategorier
Ukategorisert

Vi må tilrettelegge for toppidrett og utdannning

Toppidrett og utdanning er mulig når det tilrettelegges fra universitetet. Det store frafallet av idrettsutøvere skjer i overgangen videregående skole – universitet hvor vi i Norge har mange titalls (ca 35) VGS-skoler som tilrettelegger men få universitet som virkelig har program for dette. På NTNU begynner vi å se resultatene av mange års arbeid på området.

På Team NTNU er det 12 toppidrettsstudenter og videre følger en statusoppdatering på hver av dem:

Trond Håkon Trondsen, sykler for Team Coop og er ferdig med 3 av 5 år på industriell økonomi og teknologiledelse.  18 topp-10-plasseringer i UCI-ritt i fjor og vant nettopp en etappe i «tour de Normandie».

Trond Håkon Trondsen, er det nå sykkelkarrieren skyter fart, 5 år etter han begynte å studere?

Petter Svingen, rodde i firerbåten for Norge i 2017, men har satset mer på studier og kommet inn på Harvard i vår hvor han ror for laget der.

Jan Schmid, snart ferdig med master i pedagogikk og konkurrert i verdenscup i kombinert siden 2001. 1 gull (stafett) og 2 sølv (team-sprint, individuelt LH) i VM i Seefeld.

Magnus Krog, også tatt ut til VM i Seefeld men presterte dessverre ikke opp mot det han viste tidligere i sesongen (2.plass verdenscup Granåsen NH). Studerer Årstudium i studier av kunnskap, teknologi og samfunn.

Jørgen Graabak, tatt opp igjen studier på samfunnsøkonomi og mener selv det har gitt en ro og balanse som har ført til utvikling i idretten også. 9 topp 3-plasseringer i verdenscup 2018/2019 og gull i stafett i VM.

https://www.instagram.com/p/BrQXhmeHRql/?utm_source=ig_web_copy_link
Fra instagram-profilen til Jørgen Graaabak (@joergengraabak)

Sigrid Alexandersen, ferdig med bachelor i økonomi til sommeren og satser orientering. Var tatt ut til alle distanser under VM i fjor, men ble skadet. I opptrening nå og satser mot VM på hjemmebane i Østfold i 2019.

Petter Tufte, på elitelaget til Norges Roforbund, satser mot Tokyo og studerer bygg og miljøteknikk på 4. året. Gjennomfører ofte eksamen på våren på Årungen.

Eirik Mysen, ferdig med 4 år på Kybernetikk og robotikk og blant de 30 beste langrennsløperne i Norge.

Sindre Lunke, proffsyklist på Riwal-Readynez fra og med årets sesong og studerer bevegelsesvitenskap. Les mer på Procycling.no:
https://www.procycling.no/lunke-far-saerbehandling-varens-store-mal/

Trond Einar Pedersli, 8:12 på 3000 m og satser mot VM i sprint-orientering i Danmark i 2020. Ferdig med 3.5 år på industriell økonomi og teknologiledelse og planlegger å bruke 2 år til for å lette belastningen neste vår.

Jørgen Madslien, Trond Håkon Trondsen og Trond Einar Pedersli på treningsøkt i Bymarka i fjor høst

Fredrik Gjesbakk, studerer økonomi og administrasjon på 1. året og ble nr. 6 i IBU-cupen (divisjonen under verdenscupen) totalt.

Jørgen Madslien, med 3 medaljer i EM i ski-orientering i vinter, studerer Bygg og miljøteknikk.

Når universitetet tilrettelegger litt får alle disse utøverne muligheten til å utvikle seg på en arena utenfor idretten. Det gir trygghet og mestringsfølelse hvis resultatene i idretten uteblir og gode jobbmuligheter etter endt idrettskarriere. Vi jobber for at utøverne går ut begge veier, blir VM-medaljører og olympiske mestere eller jakter gode prestasjoner utenfor idretten. Og uansett om de lykkes med det ene eller det andre har de skaffet seg nyttig erfaring når det gjelder strukturert og hardt arbeid samt tverrfaglig samarbeid som de kan dra nytte av senere i livet. Hvorfor er ikke flere universitet med på dette? Litt satt på spissen kan trolig hele stillingen til toppidrettskoordinatoren på NTNU fullfinansieres om vi bare får 1 av disse 12 utøverne gjennom en utdanning de ellers ikke ville tatt.  Argumentet med ressursbruk kan derfor kun brukes FOR å tilrettelegge for toppidrett og utdanning.

Kategorier
sykkel

Trond Håkon – Årets kontinentalrytter?

I en avstemning på procycling.com (ekstern link) kan man nå stemme over hvilken rytter man mener er årets norske kontinentalrytter. Og Team Coop sin allsidige rytter Trond Håkon Trondsen er en av de 10 rytterne som er plukket ut til avstemmingen!

Kategorier
kombinert

Kombinasjonens mester

Magnus Krog har levert bedre resultater i både hoppbakken og i sporet i høst og nå beviste han fremgangen ved å gå inn til en bronsemedalje på søndagens 10 km i kombinert. Endelig er mannen med individuell bronsemedalje og stafett-gull fra OL i Sochi tilbake der han skal være etter noen trøblete sesonger. Familiefaren har i tillegg begynt å studere ved NTNU.  Det er altså litt logistikk som skal gå opp for at hverdagen ruller knirkefritt.

https://www.instagram.com/p/BqVLqoBh-pT/

Kategorier
sportslig studier

Ulike idretter – samme treningssamling

Den første samlingen med Team NTNU denne høsten ble gjennomført over to dager i Granåsen og viste hvilken kraft det ligger i å samle utøvere og studenter fra forskjellige idretter og fag til erfaringsutveksling og sparring.

Det er ikke bare fokus på det sporstlige når Team NTNU samles. Her er syklistene Trond Håkon Trondsen og Sindre Lunke med på diskusjonene underveis i foredraget til Bård Benum om prestasjonskultur og innovasjon. Foto: HL

Kategorier
Info

Team NTNU 2018-2019

Laget for 2018/2019 er tatt ut og for et lag! Er kombinert den nye «student-idretten»? Magnus Krog har kommet inn i gruppa som det nye tilskuddet fra gjengen som allerede kombinerer to idretter og Magnus kombinerer dette med både NTNU-studier og tilværelsen som far. I tillegg til Magnus er det gledelig at Jørgen Madslien (ski-orientering og Bygg og miljøteknikk), Fredrik Gjesbakk (skiskyting og Økonomi og administrasjon) og Sindre Skjøstad Lunke (sykkel – bevegelsesvitenskap) er med i årets lag. Nedenfor kan dere lese litt mer om hver og en av toppidrettsstudentene.

Kategorier
langrenn

Rundgreen legger studiene på vent

Mathias Rundgreen, som ble nummer 24 i Toppidrettsveka 2018 legger økonomistudiene på vent for å fokusere 100% på langrennssatsingen. Mathias kom på fjerdeplass i NM på 10 km fristil i år og hadde mange gode plasseringer i Skandinavisk cup. Det er altså ikke så langt opp til verdenscupnivå og Byåsen og Team-Veidekkeutøveren velger bort NTNU for en liten periode. -Jeg ønsker å ha fullt fokus på studier når tiden er inne for det, men akkurat nå ble det litt halvveis i studiene og det liker jeg egentlig ikke. Økonomistudenten søker dermed om permisjon fra studiene.

Rungreen ble gående mye alene, og da luka til den store gruppa foran var knappet inn til bare 4-5 sekunder ble farten skrudd opp såpass at Mathias ikke klarte å nå opp. Foto: HL

Kategorier
langrenn

Eirik Mysen best i jakstarten i Toppidrettsveka

Kybernetikkstudenten Eirik Mysen fra Oseberg og Team Telemark hadde beste etappetid og gikk inn til en 13. plass totalt på den avsluttende jakststarten i Toppidrettsveka 2018. Han startet 57 sekunder bak ledende Furger og var bare 5 sekunder bak seirende Stensås i mål. I det hardeste partiet i løypa fra gamle bybro til festningen knappet Eirik innpå teten runde for runde. På runde 4 gjorde han en meget god jobb sammen med Andrew Musgrave for å tette luka mellom tetgruppa og den jagende gruppa Eirik lå i, men i det flatere partiet mot mål ble det for tøft for Eirik å kjempe om seieren. Da han skjønte det, dro han lagkamerat Gunnulfsen opp i god posisjon før spurten.

Eirik Mysen opp Brubakken der han hentet mange sekunder på teten tidlig i rennet. Foto: HL

Kategorier
orientering

Håkon vant norgescup på Rauland

I går vant Håkon Westergård det første norgescupløpet etter VM med 5 sekunders margin til Paul Sirum. -Jeg tror forrige gang jeg vant et norgescupløp var foran NM-ultralang i fjor. Da ble det flere store bommer og 10. plass på ultralangen. -I morgen er det igjen NM-ultralang og jeg håper det går litt bedre denne gangen. I dag var det deilig å få til et så rent teknisk løp og jeg føler jeg endelig har kommet inn i en god teknisk form, sa Håkon etter målgang.

Videre følger en analyse av løpet. Håkon benytter samtidig anledningen til å takke for seg på Team NTNU ettersom han leverte masteroppgaven i juni og har begynt i jobb i AF-gruppen.

Kategorier
orientering

4.plass på sprintstafett for Håkon Westergård og Norge

Håkon avsluttet sitt bidrag for Norge i VM i orientering med en god 3. etappe og løp laget opp fra 4. plass til 2.plass før sisteetappe, men en dansk superetappe hindret norsk medalje. Alm som vant sprinten dagen før, løp Danmark opp fra en 7.plass til bronse på sin etappe. I etterkant var det norske laget fornøyd med 4.plass.

-Alle på laget gjorde veldig lite feil og vi klarte å være med når medaljene skulle deles ut. Vi hadde dessverre ikke hellet med oss denne gangen, men tror med slik løping kan holde til medaljer av alle valører ved en annen anledning! sa Håkon etter stafetten. Håkon leverte masteren i juli og nå venter jobb i AF-gruppen.

https://www.instagram.com/p/BmJDGfPnxp8/?utm_source=ig_web_copy_link

Kategorier
orientering roing

Ingen jubellørdag for Team NTNU

VM i orientering åpnet med sprintdistanse hvor Håkon ble beste norske på en 13. plass. – Jeg er helt middels fornøyd. Har 15-20 sekunder unødvendig tidstap og det var 21 sekunder opp til medalje, sa Håkon i etterkant av løpene. Sigrid fikk veldig vondt i hoften etter kvalifiseringen og tvang seg gjennom sprinten, mens Trond Einar verken fikk det til o-teknisk eller løpsteknisk på de glatte brosteinene i Riga. Med fem andre konkurrenter var heller ikke Jens og de andre lettvektsroerne i firerbåten fornøyd med 6.plass i EM i Glasgow.

Her passerer Håkon rundt et hjørne på vei mot en 13. plass i VM i orientering