Kategorier
Akademisk skriving Arrangementer og tilbud

Faglig og sosial møteplass: Masterverksted ISL

Den 17. januar er det igjen oppstart av Masterverksted ISL. Dette er en faglig og sosial møteplass hvor masterstudentene ved Institutt for språk og litteratur (ISL) selv bestemmer innholdet, og  møtes jevnlig for å diskutere, få besøk av fagpersoner og skrive sammen.

SEKOM har faglig ansvar for denne møteplassen, mens instituttet finansierer tilbudet. Det legges særlig vekt på studentenes skrive- og forskningsprosess og å skape et miljø omkring studentene. Ved å knytte studenter fra ulike programmer sammen oppstår det både et fruktbart diskusjonsmiljø og mye læring på tvers av faglige retninger.

Hva skjer på Masterverksted ISL?

Studentene bestemmer sammen hva de vil at verkstedet skal brukes til, men det har hittil vært innhold som:

  • Skrivepress: strukturert skrivetid sammen, organisert i bolker på 45 min skrivetid og 15 min pause
  • Mastermarked: for å inspirere til å finne et mastertema, et tilbud for de helt ferske masterstudentene
  • Trøbbelhjørnet: for deling av problemer, som alle kan komme med forslag til løsninger på
  • Innspurtsverksted: formatering, innlevering til trykk, skriving av sammendrag, med pizza
  • Foredrag: om drøfting og diskusjon, metodekapittel, problemstilling og skriveprosesser, for eksempel

«Jeg synes det er veldig bra at vi har et sted å komme til og samles, og det gjør at masterskrivingen ikke føles som en enorm jobb man må gjøre helt alene.»

Student, evaluering høsten 2017

Verkstedet består også av en egen lukket Facebookgruppe hvor studentene kan stille spørsmål, avtale tidspunkter om passer og stemme over innhold til neste verksted. Alt materiale deles på en felles Google disk og utvalgte foredrag livestreames i tillegg. Gjennom de digitale arenaene fungerer Masterverksted ISL også for de studentene som bor langt unna.

Hvordan ble Masterverksted ISL til?

Tilbudet har vokst frem «fra grasrota». Det er studentinitiert etter at studenter gjentatte ganger uttrykte at de følte seg ensomme i prosessen og frakoblet instituttet og de andre masterstudentene. Våren 2017 satte studentene selv i gang med å organisere verksteder, og Institutt for språk og litteratur var raske med å videreføre tilbudet, mens SEKOM fikk det faglige ansvaret.

«Jeg håper dette er et tilbud andre masterstudenter også får i fremtiden. Jeg tror det gjorde studiehverdagen min mye bedre. Takk!»

Student, evaluering våren 2017

 

Studentene setter pris på tilbudet

Tilbudet er tatt godt imot av studentene ved instituttet, og i flere masteroppgaver fra våren og høsten 2017 er Masterverksted ISL nevnt eksplisitt i forordet. På tross av at det ikke er obligatorisk eller gir poeng, dukker det likevel opp studenter hver uke.

«Dette er et supert tiltak og jeg blir alltid skikkelig inspirert og får mange gode ideer etter å ha vært på masterverksted!»

Student, evaluering høsten 2017

På Facebook følger 149 studenter gruppen og evalueringene av møteplassen er veldig positive. Det at studentene selv bestemmer innholdet og det å kunne snakke med andre i samme situasjon, trekkes frem som positive trekk.

«Man føler at man blir ivaretatt på en annen måte enn fra institutt og veileder. Lavere terskel til å stille dumme spørsmål, og mye god hjelp.»

Student, evaluering høsten 2017

Er du også masterstudent på Institutt for språk og litteratur? Ikke nøl med å melde deg inn på Facebookgruppen! Dersom ditt institutt lurer på et slikt tilbud til sine studenter – ta kontakt med oss på SEKOM.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *