Norges teknisk-naturvitenskapelige universitetet

Gemini blir heldigital

Av 27/11/2014 i Forskning, Samfunnskontakt

eportasje.qxd

I dag fikk jeg den aller siste papirutgaven av Gemini på pulten.

Jeg blar i magasinet, og må innrømme at jeg synes det er litt vemodig.

Gemini er for meg et symbol på all den gode forskningen og forskningsformidlingen som foregår ved NTNU og SINTEF, hver eneste dag.

Bladet er kjennetegnet av kvalitet fra første til siste side, og har da også fått en rekke priser nasjonalt, i tillegg til flere nomineringer i europeisk sammenheng.

Medieoppslagene femdoblet

Likevel – det er en riktig beslutning å bruke ressursene i sin helhet på nettutgaven Gemini.no.

Da redaksjonen i 2013 etablerte Gemini.no, ble antall medieoppslag basert på innholdet femdoblet i forhold til året før. Litt over 90 artikler fra Gemini.no skapte 850 medieoppslag i 2013.

Det viser seg at nesten 80 prosent av sakene blir plukket opp i media. Redaksjonen legger ut forskningsnytt daglig i ukedagene, og bruker sosiale medier aktivt for å nå nye lesergrupper. 40 000 abonnenter får tilsendt nyhetsbrevet.

Viktige målgrupper

Vi vet at medieomtale via gemini.no har ført til nye kontrakter, nye samarbeid, og nye prosjekter for en stor andel av forskerne som har vært omtalt i bladet.

Gemini bygger opp under NTNUs visjon om Kunnskap for en bedre verden og treffer viktige målgrupper som politikere, forskningsbyråkratiet og næringslivsledere.

Bygger kjennskap til NTNU

I dag er Gemini Norges mest siterte forskningsmagasin. Det er ingen grunn til å la ambisjonene stanse med det! Redaksjonen har bedt meg om å formidle et ønske til våre forskere og det gjør jeg med glede: Send en e-post til post@gemini.no, med de viktigste kontaktene du har i inn- og utland, og som bør lese hva som foregår på forskningsfronten ved NTNU og SINTEF.

Det er et lite, men viktig skritt for å bygge kjennskap til NTNU i forskningsverden og hos viktige samfunnsaktører, nasjonalt og internasjonalt.

Mange takk til redaksjonen for strålende innsats gjennom mange år, med å utvikle Gemini til et flaggskip for forskningsformidling. Lykke til videre, jeg er sikker på at skuta vil ha stø kurs også i heldigital versjon!

Stikkord: , , , , , , , , , , , ,

Stengt for kommentar.

Toppen