Norges teknisk-naturvitenskapelige universitetet

En internasjonal milepæl – NTNUs første Joint Research Center åpnet i Shanghai

Forrige uke ble det satt ned en ny milepæl i det internasjonale arbeidet ved NTNU. Etter flere års forberedelser, kunne vi markere den offisielle åpningen av «SJTU-NTNU Joint Research Center on Sustainable Energy» ved Jiao Tong University i Shanghai.

Senteret er resultatet av et langt strategisk løp som vi har gjennomført i nært samarbeid med blant andre Forskningsrådet.  Det har tatt bortimot ti års systematisk arbeid for å etablere kontakter og gode personlige relasjoner, som gjorde det mulig å sette full fart da avtalen om opprettelse av Joint Research Center ble undertegnet under vår store Kina-turné i forbindelse med ExPo 2010 i Shanghai.

Avtalen innebærer oppstart av fire grunnleggende forskningsprosjekter, hvor vi og Jiao Tong stiller med fire ph.d.-stilllinger hver. For første gang kan vi også starte opp en Double Degree Master, dvs en mastergrad med to parallelle vitnemål, i Sustainable Energy.

Dette er i aller høyeste grad fruktene av et lagspill. Derfor er det viktig at vi legger til rette for gode samtaler og møteplasser også i tida som kommer. Jeg  ser i første omgang fram til at SJTUs President Zhang Jie besøker NTNU i oktober/november i år.   

Opprettelsen av det nye senteret ble også behørig omtalt på hjemmesida til Jiao Tong University.

Stikkord: , , , , , , , , ,

1 kommentar

URL for tilbakesporing | RSS feed for kommentarer

  1. Endre Elvestad sier:

    Flott satsning! Håper på flere slike programmer.

Toppen