Nakensnegler engasjerer, det vet vi. Da vi satte opp en helt enkel og liten utstilling med levende nakensnegler over to dager skapte det stort engasjement og interesse.

Det var Jo Kristen Forthun ved Universitetsbiblioteket ved NTNU som kom med ideen. Da han hørte nyss om at vi var ute i felt og studerte nakensnegler ønsket han at vi tok med levende snegler hjem som kunne brukes til en popup-utstilling. Og det gjorde vi. Det ble en ikke veldig planlagt utstilling med et lite akvarium over to dager, og et foredrag om nakensnegler. Jussi og Jo Kristen satte opp akvariet og en skjerm med informasjon, og da var vi i gang i Realfagbiblioteket.

Jussi og Torkild holdt et foredrag om nakensnegler i løpet av utstillingen. Her drar Jussi opp historien om forskning på nakensengler, og forteller hva nakensengler er og hvorfor de er interessante. Foto Jo Kristen Forthun, NTNU.

Jussi og Torkild holdt et foredrag om nakensnegler i løpet av utstillingen. Her drar Jussi opp historien om forskning på nakensnegler i Norge, og forteller hva nakensnegler er og hvorfor de er interessante. Foto: Erlend Kristiansen, NTNU.

Etter foredraget fikk publikum mulighet til å stille spørsmål og se nærmere på de ulike artene som var i akvariet. Her peker Torkild på en snegle for å svare på spørsmål. Det var også mulighet til å se på nakensneglene i stereolupe. Det å få disse sneglene på nært hold i lupe skaper alltid entusiasme og forundring. Foto: Henriette Vaagland, NTNU.

Selv med et ganske lite akvarium fikk vi vist frem 10-12 ulike arter som også hadde mat å spise. Da kunne vi samtidig fortelle om hvordan disse rovdyrene lever i sitt naturlige miljø, illustrert med eksempler av hva de spiser.

De to dagene utstillingen sto fremme var det hele tiden noen som kikket i akvariet. Foto: Henriette Vaagland, NTNU.

To fornøyde formildere kunne slå fast at popup-ustillingen var populær. Foto: Jo Kristen Forthun, NTNU.