Kategorier
Ukategorisert

ØK-nytt uke 5-7

Hei, her kommer en liten oppsummering av de siste ukenes hendelser. Den største begivenheten var utvilsomt at vi hadde den aller første «egenproduserte» PhD-disputasen på IIF! Det har vært flere som har tatt doktorgrad der etter at fakultetet ble etablert for fire år siden, men Julia Bondeli var den første som er tatt opp på fakultetets eget program og har gjort seg ferdig. Det var en viktig milepæl i transformasjonen til å gå fra å være et høyskole- til et universitetsinstitutt. Jeg pakket for anledningen med meg kappe i bilen og tok turen til Nord-Vestlandet for å delta i denne store begivenheten! Temaet var også uhyre interessant, om korrupsjon, med Russland som eksempel. Tittel på avhandlingen var: «Capitalising on Socialising: studying the social aspect of business relationships through socioeconomic interaction in corrupt exchange» . Komiteen besto av Associate Professor Thomas Hoholm, Norwegian Business School, BI Associate Professor Milena Ratajczak-Mrozek, Poznan University of Economics and Business og ble administert av Professor Emeritus Jon Ivar Håvold, NTNU. Veilederne til Julia var Professor (og instituttleder) Hans Solli-Sæther, mens biveileder var Associate Professor Malena Havenvid, Kungliga Tekniska högskolan, men Malena var på IØT da Julia startet arbeidet. Dette var dermed også et vellykket samarbeid mellom IIF og IØT. Her er Julia, Hans og meg etter at disputasen var ferdig, den 11. februar:

Ellers har de siste ukene handlet mye om tilsetting av instituttledere, som jeg også har fått spørsmål om. Status er at vi har gjennomført alle intervjuer, og to av tilsettingene ble behandlet i fakultetsstyret sist torsdag. Vi er imidlertid ikke ferdig med hele prosessen og klare med offentliggjøring før vi blir gjensidig enige om alle betingelser, og her gjenstår bittelitt formalia. Jeg skal informere om resultatet så snart det er avklart!

Jeg har brukt en del tid på campus-utbygging i Trondheim, der Bystyret skal avklare hvilke alternativ som kan godkjennes i Høyskolebakken og i Vestskråningen. Jeg har vært med på møter i to av bystyrekomiteene for å snakke varmt om viktigheten av Innovasjonssenter i Hesthagen, blant annet. Det blir noen flere slike politiske forankringsrunder også de nærmeste ukene.

Jeg er også blitt med i det nyopprettede Programstyret for digitaliseringsprogrammet ved NTNU, som blir svært sentralt de nærmeste årene. Jeg er glad for at jeg får sjansen til å bidra i det arbeidet.

Enda et spennende arbeid jeg skal være med på er å sitte i styringsgruppen for det fremtidige Johan Castberg-seminaret! Dette skal introduseres på Gjøvik neste år, i forbindelse med Castbergs 160 års dag. Det er Torvild Sveen, ordfører på Gjøvik som har tatt initiativ til dette, og vi kobler også historiemiljøet på NTNU opp til seminaret. Castberg bodde i mange år på Gjøvik, og var jurist og politiker. Han er mest kjent for de «castbergske barnelover», men også for konsesjonslovgiving, fabrikktilsynslov, arbeiderbeskyttelse i industri, utvikling av velferdsstaten, utenrikspolitikk, Folkeforbundet og mye annet. Tanken med seminaret er å skape en kobling mellom historien og fremtidens politikkutforming. For våre fagområder kan det gjelde arbeidsmiljø, energipolitikk, industripolitikk og mye mer.

Torsdag hadde vi som nevnt fakultetsstyremøte. I tillegg til instituttlederstillinger fikk vi vedtatt en «mission» for fakultetet, til bruk når vi skal søke om akkreditering. En viktig milepæl på veien det også.

Da håper jeg alle har en fortsatt fin helg, og god vinterferie til de som skal ha det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *