Dekan ved NTNUs Fakultet for økonomi

ØK-nytt uke 39

av 25. september 2020 i Ukategorisert med Ingen kommentarer

Denne uken har vært forholdsvis rolig på fakultetet. Vi er i prosess med å ansette to nye i fakultetsadministrasjonen, og det ser lovende ut, med mange og gode søkere. Korona-situasjonen er fortsatt under kontroll i alle våre tre byer, og vi må bare håpe at det fortsetter slik!

En stor gladnyhet har vi fått i Trondheim denne uka, da statsråd Henrik Asheim på mandag kom til Gløshaugen og lovet 11,6 mrd til Campussamlingen. «Nå er omkampenes tid over», som han sa, dette er et vedtak det er bred politisk enighet om, og man trenger ikke søke flere ganger. Nå er det bare å kjøre på med regulering og videre planlegging. Les mer her: https://www.universitetsavisa.no/campus/2020/09/21/Han-kommer-med-116-milliarder-22698106.ece

Det er også gledelig at studentene nå får avholde en del arrangementer på campus også etter kl 20 ved hele NTNU. Det er viktig for studentfrivilligheten, og derigjennom viktig for studiemiljøet. Les mer om det her: https://www.universitetsavisa.no/student/2020/09/24/Godtar-mer-studentaktivitet-p%C3%A5-kvelden-22716975.ece

På Gjøvik jobbes det mye og godt med digital undervisning. Vi fikk et eksempel på dette presentert i instituttledermøtet forrige uke, da Gry fortalte og presenterte hvordan de jobber i emnet organisasjonspsykologi med video, oppgaver og en rekke interessante metoder. Ingen tvil om at de tar dette på alvor, jeg fikk tilsendt denne i går:

Førsteamanuensis Martina i sving med å produsere digital undervisning!

Vi ligger ellers an til å gjøre det sylskarpt når det gjelder Phd-disputaser i år. Hittil i år har vi unnagjort syv disputaser, og ytterligere 13 kandidater har levert. Neste uke har vi to disputaser: Ole Jakob Sønstebø på HHS onsdag, og Kristian Thun på IØT fredag. Lykke til, både til kandidater og veiledere! Vår tidligere rekord for antall disputaser på et år er 15. Klarer vi å slå den i år? Det kan hende. Det blir spennende!

På torsdag denne uka var vi så heldige å få besøk av arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen. Han holdt to ulike foredrag for fullsatte auditorier i løpet av to timer i Adolf Øien-bygget. Studentene stilte gode og engasjerte spørsmål til forelesningen. Her er et bilde fra gjesteforelesningen «Vi lever av arbeid» hvor han gikk gjennom sentrale utfordringer som arbeidslivet i 2020 står ovenfor hvor ECONnect var med som arrangør. Etter gjesteforelesningen holdt han foredrag på årets Karrieredag som næringsutvalget i STØH arrangerte. Ragnar Torvik var vertskap for arrangementet:

I dag har campus Gjøvik arrangert sin årlige feiring av den beste bacheloroppgaven ved hvert fakultet, den såkalte Eurekaprisen.
I tillegg til å ha oppnådd karakteren A, vurderes nominerte kandidater ut fra vitenskapelig kvalitet, nytteverdi og betydning av resultatene for fagfeltet, arbeidslivet, praksisfeltet og samfunnet. Innovasjonsgrad, kreativitet og dristighet honoreres også. Vinnerne inviteres til campus for å presentere sitt arbeid og motta diplom, blomster og en gavesjekk, samt at de kan hygge seg over et måltid sammen med sin veileder.

Årets Eureka-pris ved vårt fakultet gikk til Dilan Said og Sondre Aasbø for deres bacheloroppgave med tittel: «Verktøy for håndtering av valutarisiko hos en stor norsk importør». Dilan og Sondre er studenter på det nettbaserte bachelorprogrammet vårt i økonomi og administrasjon. De har gjennomført en bachelorgrad på normerte 4 år samtidig som de har full jobb, og da er det ekstra imponerende at juryen i sin begrunnelse bemerker at deler av oppgaven ligger på et nivå som er godt over forventning til bachelorstudenter. Gratulerer til både studenter og veileder Aris!

Fra venstre: Sondre Aasbø, veileder Aristidis Kaloudis, Dilan Said

Da gjenstår det bare å ønske alle en riktig god helg!

Monica

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Topp