Dekan ved NTNUs Fakultet for økonomi

ØK-nytt uke 34/35

av 28. august 2020 i Ukategorisert med Ingen kommentarer

Da er det blitt fredag, og på tide å oppsummere de siste to ukene. Jeg hadde et par dager i Trondheim sist uke, blant annet med styreseminar med NTNUs styre. Vi hadde gode diskusjoner om ytringsfrihet og internasjonalt samarbeid. Jeg likte spesielt foredraget til jurist Anine Kierulf fra UiO, som er gjengitt i UA, virkelig verdt å få med seg: https://www.universitetsavisa.no/politikk/2020/08/19/Ogs%C3%A5-akademikere-har-lov-til-%C3%A5-ytre-seg-idiotisk-22514616.ece

Torsdag var jeg på plass på Gjøvik, der jeg tilbragte en del dager, nesten en uke faktisk. Vi hadde først møte med industrimiljøet på Raufoss, og torsdag ettermiddag fikk jeg en grundig omvisning på Østre Toten av Anne Grethe Syversen i faggruppen vår på Gjøvik. Hun er bosatt på Lillehammer, men «barnefødt» på Lena. Et av de absolutte høydepunktene var softis på den visstnok legendariske «Billitkiosken» langs Østre Toten vei:

Det er opplest og vedtatt at dette er landets beste softis, og jeg så ingen grunn til å dementere dette utsagnet. Helt fantastisk! Etterpå var vi på kulturkveld på Peder Balke-senteret, med «stuttreist» mat og drikke, kunstutstilling og Jazzkonsert! Et flott sted og stor opplevelse:

Fredag deltok jeg på åpningen av HelseInn – verksted for integrerte helstjenester på Mustad, som ligger et lite steinkast fra campus Kallerud på Gjøvik. Verkstedet skal være en arena for å få til det krevende og nyskapende arbeidet mellom Sykehuset Innlandet og 42 kommuner i et fylke større enn Danmark i areal, og ble åpnet av statssekretær i Helse- og Omsorgsdepartementet, Anne Grethe Erlandsen. Vår professor Tom Johnstad har vært prosjektleder for dette initiativet: https://www.universitetsavisa.no/campus/2020/08/21/NTNU-Gj%C3%B8vik-i-spissen-for-nytt-helseprosjekt-22530388.ece

Mandag, tirsdag og onsdag hadde jeg endel digitale møter med Trondheim, i tillegg til møter med den etterhvert store fagstaben vi har på Gjøvik. Jeg fikk inngående kjennskap til BØA-integrasjon sett fra Gjøvik, kompetansen de har gjennom 10 år med digital undervisning, og en økende mengde BOA-prosjekter og enda flere søknader. Her skjer saker og ting i et forrykende tempo!

De siste dagene har jeg vært tilbake i Trondheim, og det blir ikke mye reising på en stund. Jeg har nå egenhendig observert at vi har kommet godt i gang med studiestart i alle tre byer, og smittesituasjonen i våre nærmiljø ser ut til å være under kontroll, vi får krysse fingre, vaske og antibace hender og håper det holder seg sånn fremover.

Vi har ellers en ny medarbeider på IØT: Poul Houman Andersen går 1. september fra å være prof II til å være fast ansatt professor innen supply chain management. Han vil ha starte med delvis permisjon fordi han bor i Danmark på nåværende tidspunkt, men er ansatt i 100% stilling. Velkommen til oss på fulltid, Poul!

Til slutt vil jeg dele med dere at jeg er utrolig stolt over en av våre medarbeidere. De to siste dagene har mediebildet kokt over om hendelser og nominasjon i forkant av Trøndelag Arbeiderpartis årsmøte som avholdes i morgen. Den som startet det hele var modige og tøffe Ellen Reitan, som er PhD-stipendiat på ISØ:

Ellen Reitan. Foto Ellen Iversen.

Ellen har tidligere vært politisk aktiv, og leverte dette leserinnlegget på onsdag: https://www.tronderdebatt.no/jeg-burde-sagt-fra-da-jeg-var-17-og-20-og-23-men-jeg-sier-ifra-na/o/5-122-2993?fbclid=IwAR1GzzzrmAeYQpOARdyLQXqditWL4sfb53nlje8CTOn9MGes3q6jahzyhZA

I går fulgte hun opp med å delta på Politisk kvarter, Dagsnytt Atten, Debatten, intervjuet av flere aviser deriblant Dagens Næringsliv, og sikkert mer jeg ikke har oversikt over. Alle som har stått i en slik mediestorm vet at det er voldsomt og overveldende, og Ellen sitter i tillegg i en annen tidssone, hun er nemlig på forskningsopphold i Arizona og har sikkert sovet temmelig lite de siste to døgnene! Man kan bare forestille seg mengden meldinger og innspill hun får av alle valører, det er bare å ta en titt i kommentarfeltene. Et slikt kjør krever sin kvinne, men det takler hun nok! Du har i alle fall min varme støtte, Ellen, jeg er så stolt av deg!

Da vil jeg ønske alle god helg etterhvert!

Monica

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Topp