Kategorier
Ukategorisert

ØK-nytt uke 17

Hei alle ØK-ere! Da er påsken tilbakelagt, og det er over 6 uker siden vi gikk inn i corona-tilstanden, som fortoner seg som en evighet…. I skrivende stund åpner samfunnet gradvis litt opp, barnehagene åpnet denne uken, småskolen neste uke, og andre virksomheter kommer etterhvert. Frisørerer er etterlengtet, det samme gjelder tannleger som åpner gradvis opp, og til helgen åpner noen restauranter.

For vår del er det åpnet for at studenter som er avhengig av laboratorier og er i sin avslutningsfase får møte på campus for å fullføre eksperimenter og den slags. Dette er ikke veldig mange hos oss, men noen er det. Øvrige studenter skal ikke oppholde seg på campus, og vi andre skal i så stor grad som mulig fortsatt benytte hjemmekontor. De fleste av oss gleder seg intenst til å møte kolleger igjen, og vi får håpe det blir mulig i en eller annen begrenset form om ikke altfor lenge. Dere har alle gjort en fantastisk innsats i denne voldsomme omstillingen vi har vært gjennom. Vi ble heldigitale i løpet av en uke, og vi har erfaringer med det som blir verdifulle fremover. Neste uke kommer regjeringen med nye signaler om hva som skjer fra mai og utover, så vi får håpe det går i riktig retning.

For å skrive om noe annet enn corona, så fikk vi noen gladmeldinger denne uken. Søkertallene fra samordna opptak ble offentliggjort i dag. Vi er det fakultetet som går mest frem! Økningen til økonomi/administrasjonsfag er på hele 26 prosent, og det er særlig stor økning på samfunnsøkonomi, både årsstudium og bachelor. Det er verdt å merke seg at Indøk-studiet IKKE sorterer inn under disse 26 prosentene, det hører inn under kategorien teknologistudier og kommer dermed i tillegg! Også her er det en kraftig økning, for første gang har vi over 1000 primærsøkere til indøk, over 7 per plass. Det er ny rekord også der. Aller høyest søkning per plass har vår nettbaserte bachelor i økonomi og administrasjon på Gjøvik, med 10 søkere per plass. Det er veldig stas! Les mer i dagen UA: https://www.universitetsavisa.no/student/2020/04/24/Hennes-fakultet-opplever-den-st%C3%B8rste-%C3%B8kningen-21663934.ece

En annen nyhet fra i går er at NTNUs studenter får hele 9 av 20 tildelinger til å utvikle student-innovasjoner fra Forskningsrådets tildeling fra STUD-ENT-ordningen. 8 av NTNU-prosjektene har bakgrunn fra Entreprenørskolen! Det viser at entreprenørskap- og innovasjonskompetanse som en del av utdanningen gir gode resultater og vi opplever at dette i tillegg etterspurt av arbeidslivet. Gratulerer så mye til hele miljøet rundt Entreprenørskolen! Les mer her: https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/20-studentgrundere-far-inntil-1-million-kroner-hver?publisherId=89314&releaseId=17884019&fbclid=IwAR32TNcPLVZ9WyIaOig-sR1zn_L94vdUAwUSBauySuW7x2uSMC48QgdCGjw

I går hadde vi digitalt styremøte i Fakultetsstyret. Vi vedtok å anbefale videre søknaden fra Gjøvik om nytt masterprogram i industriell innovasjon og digital sikkerhet, som er utviklet i tett samarbeid med IE-fakultetets institutt IIK. Dere har fått til en imponerende søknad fra fagseksjonen på Gjøvik, og ikke minst en sterk forankring i nærings- og arbeidsliv i regionen og nasjonalt. Vi satser på at også NTNUs styre støtter denne søknaden!

Vi er blitt noen nye medarbeidere siden sist. Vi har ansatt en ny førsteamanuensis i miljøledelse og strategisk miljøanalyse ved IØT: Paritosh Deshpande, som hadde sin første arbeidsdag denne uken.

Førsteamanuensis i teknologiledelse, Aud Marit Wahl, er ansatt i faggruppen for Virksomhetsledelse ved IØT, og starter 4. mai.

Vi har videre ansatt Hege Nakstad som seniorkonsulent ved NETI som startet 1. april, to førsteamanunser i entreprenørskap ved IØT Torgeir Aadland og Dag Håkon Haneberg som begge startet 16. mars, forsler Steffen Bekker, også med oppstart 16. mars. Velkommen så mye til Økonomifakultetet alle sammen!

Det skjer ting på forskningsfronten også. Vi har dratt i land et nytt EU-prosjekt: SENDER – Sustainable Consumer engagement and demand response. Det er Pedro Crespo del Granado på IØT som (igjen) har lykkes med EU-søknad innenfor H2020. Det involverer 15 partnere fra syv ulike land og har et totalt budsjett på nesten 6 millioner EUR. Prosjektet er et samarbeid mellom Pedro og to kolleger ved henholdsvis institutt for psykologi (SU) og institutt for tverrfaglige kulturstudier (HF). Fantastiske nyheter!

Da håper jeg helgen blir bra, og at vi snart kan møtes utenfor skjermene!

Monica

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *