Dekan ved NTNUs Fakultet for økonomi

ØK-nytt uke 8

av 21. februar 2020 i Ukategorisert med Ingen kommentarer

Da er vi snart ferdige med vinterferieuken her i Trøndelag, mens andre deler av fakultetet har vinterferie i kommende uke. Mens noen av oss bare er på jobb, men registrerer at det er litt roligere rundt oss. Det betyr for min del at det er tid til å lese NOU om høyere utdanning (på 463 sider……)

I uken som kommer får vi fornemt besøk: Finansminister Jan Tore Sanner holder en forelesning på tirsdag fra 15-16, med tema «Perspektivmeldingen og hovedutfordringene for norsk økonomi». Dette foregår i auditorium A3 i Adolf Øien-bygget og er åpent for alle interesserte, studenter og ansatte!

Teknisk Ukeblad publiserte nettopp en artikkel om frafall i sivilingeniørstudiene på NTNU. Artikkelen dreier seg mest om betydningen av jevn kjønnsbalanse for å forebygge fravær, men på slutten kommer også en figur der man ser på frafall fordelt mellom fakultetene. Våre studier på ØK – som i denne sammenheng betyr Indøk, har desidert høyest gjennomføringsgrad, på 78 prosent for begge kjønn. Nå kan man innvende at de som bytter over fra IE eller IV til Indøk i løpet av studiet, ikke et ubetydelig antall studenter, vil telle som frafall der de flytter fra, og dermed bidra til å «pynte» litt på våre relative tall. Men uansett, dette er flott! Les mer her: https://karriere360.no/artikler/nar-det-blir-flere-kvinner-pa-studiet-blir-det-lavere-frafall-blant-de-mannlige-studentene/485502

Om en måned er det klart for årets internasjonale Energy Transition Conference som arrangeres av Asgeir Tomasgard og energiforskerne på IØT. Konferansen har blitt et viktig møtepunkt for å debattere utfordringer og løsninger for overgangen til et fremtidig bærekraftig energisystem.  Mer informasjon om programmet og påmelding finner du på konferansens nettsider: https://www.ntnu.edu/energytransition-conference

Som leder av produktivitetskommisjonen har ISØ-professor Jørn Rattsøs kritikk av regjeringens gjennomføring av kommune- og regionreformen blitt lagt merke til. Saken har fått god dekning i både Aftenposten og i Politisk kvarter på NRK P2.  «Løsningen med lokalt drevne sammenslåinger har gitt en kommunestruktur som ikke henger sammen nasjonalt», sier Jørn Rattsø som også ledet produktivitetskommisjonens arbeid i 2014-2016. Du kan lese artikkelen her: https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/6j0nMe/eksperter-kommune-og-regionreformen-er-erna-solbergs-aller-stoerste-reformtabbe-som-statsminister?spid_rel=2

Da tar jeg rett og slett helg jeg, kos deg der du er!

Monica

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Topp