Dekan ved NTNUs Fakultet for økonomi

ØK-nytt uke 45

av 8. november 2019 i Ukategorisert med Ingen kommentarer

Hei alle sammen! Denne uken har jeg vært mye på farten. Fra mandag kveld og til onsdag var jeg på Lean Forums årskonferanse, som hadde 10-årsjubileum. Det var som alltid et utrolig godt gjennomført arrangement, annført av Ottar Henriksen som er styreleder i forumet. Jeg fikk gleden av å åpne konferansen sammen med kollega Gaute Knutstad fra SINTEF. Flere fra ØK var tilstede, deriblant Marte Holmemo fra IØT som snakket om lean ledelse basert på forskningen sin:

I skrivende stund sitter jeg på et hotell i nærheten av Ålesund, hvor alle fem dekaner som har virksomhet der er tilstede i går og i dag. Vi var med på åpningen av Norges første Smartby-lab i Norsk Maritim Kompetansesenter, som ligger rett ved campus Ålesund. Laben var omtalt i UA i går: https://www.universitetsavisa.no/campus/2019/11/07/%C3%85pner-Norges-f%C3%B8rste-smartbylab-i-FN-regi-20322463.ece Vi skal bruke dagen i dag til å diskutere tverrfaglige satsninger i Ålesund, som hav, entreprenørskap og forskjellige andre tema.

Ellers kan jeg melde at Regjeringens ekspertutvalg om farlig avfall har gitt sin innstilling, og i dette utvalget har professor Heidi Dreyer fra IØT deltatt. Innspillene går i retning av å arbeide mot sirkulær økonomi og redusere avfall gjennom en rekke tiltak. Flott at Heidi har bidratt til et viktig samfunnsoppdrag med sin kompetanse! Du kan lese mer her: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/ekspertutvalg2/id2676416/

Den 1. desember er det frist for abstract til en konferanse som skal arrangeres i Trondheim: ECSB Entrepreneurship Education Conference eller forkortet «3E konferansen» som er den største entreprenørskapsutdanningskonferansen i Europa. Til denne konferansen er det mulig å sende inn tre typer abstracts: Forskningspapers, læringsaktiviteter eller fremtidige samarbeidsprosjekter. Hvis du fortsatt lurer på hvorfor du bør delta på denne konferansen: se filmen ‘3E 2020 in Trondheim’ på høyresiden på den nettsiden du får opp, så vil dette bli forklart av noen nøye utvalgte skuespillertalenter fra sentralbygg 2 og gamle fysikk i Trondheim, altså entreprenørskapsmiljøet. Se mer her: https://3e2020.org/

Onsdag hadde vi nok en disputas, av Dina Margrethe Aspen! Dina har jobbet med PhD ved IØT med Annik Magerholm Fet som veileder, men har de siste årene jobbet og bodd i Ålesund. Avhandlingen til Dina har tittelen «Decisionsupport for emission reduction technology appraisals in ship acquisition». Professor Margot Weijnen, TU Delft, og professor Aykut Olcer var opponenter. I følge mine rapporter var det en flott disputas, gode spørsmål og gode svar! Når hun nå er ferdig kommer hun etter alle solemerker til å fortsette hos oss i Ålesund! Her er Dina sammen med komite og veiledere:

Dina med komite og veiledere

Og her er hun i gang med diskusjonen:

Dina Aspen

Det var det jeg hadde å melde denne uken. Hele neste uke skal jeg til Brasil i en forskningsdelegasjon, så det blir spennende. Dere får ha en god helg alle!

Monica

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Topp