Dekan ved NTNUs Fakultet for økonomi

ØK-nytt uke 44

av 1. november 2019 i Ukategorisert med Ingen kommentarer

Hei alle, da er det blitt november! Uken min startet i Ålesund, med styremøte i TEFT-lab. Det er utrolig bra alt det som Øivind, Andrea og andre har fått til og Sparebank Møre er åpenbart svært fornøyd med resultatene. Vedig bra! Ellers har uken vært ganske hektisk, med mye foredrag og paneldebatter og den slags. Travel og spennende! Det avsluttet med deltagelse på en flott konferanse om lean og den norske modellen, arrangert av Hanne, Marte og Jonas på IØT, sammen med LO og NHO. Veldig inspirerende!

På mandag blir arbeidsmiljøundersøkelsen ARK sendt ut. For at dette skal være et nyttig verkøy er det viktig at så mange som mulig svarer. Med lav svarprosent er undersøkelsen mindre interessant. Jeg vil derfor oppfordre deg til som kommer mandag, og oppfordre alle til å besvare denne slik at vi får et best mulig grunnlag for å arbeide systematisk med arbeidsmiljøet framover.

Tor Georg Jakobsen fra HHS har vunnet Bernard Brodie-prisen for 2020 sammen med sin bror, Jo Jakobsen, for artikkelen «Tripwires and free-riders: Do forward-deployed U.S. troops reduce the willingness of host-country citizens to fight for their country?«​ Prisen deles ut av journalen Contemporary Security Policy, og er oppkalt etter en berømt og omstridt militærstrateg. Prisen får brødrene for en artikkel som viser at amerikansk, militær tilstedeværelse kan føre til at lokalbefolkningen blir mindre villig til å slåss for sitt eget land. De finner at noen få hundre utstasjonerte amerikanske tropper kan være nok til at villigheten går ned. 500 til 1000 soldater gir en klar nedgang. Les mer i Gemini-artikkel her: https://gemini.no/kortnytt/militaerpris-til-norske-forskere/

Med det ønsker jeg dere alle en riktig god helg!

Monica

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Topp