Dekan ved NTNUs Fakultet for økonomi

ØK-nytt uke 14

av 5. april 2019 i Ukategorisert med Ingen kommentarer

Da begynner så smått våren å melde sin ankomst her i Trondheim! Det er meldt sol og hele 8 plussgrader, så det er jo noe å ta med seg inn mot helgen!

På tirsdag ble en viktig milepæl nådd: Bygningsrådet i Trondheim kommune sa ja til å sende planprogram for Campussamling på Gløshaugen videre til regulering. Det er mange viktige nyanser i dette. Det betyr for det første ikke (selv om UA skriver det) at bygningsrådet har sagt ja verken til å rive trehus eller bygge i park. Det betyr derimot at man har sagt ja til å undersøke saken videre. Hvordan/om det skal rives eller bygges vil man komme tilbake til i reguleringsplanene senere. Men hadde bygningsrådet sagt nei til å regulere disse to områdene ville løpet vært kjørt i forhold til all slags endring og utvikling av områdene. Og selv om man «bare» skulle ønske å lage en gangforbindelse uten opp den bratte bakken for å sikre universell utforming må området fortsatt reguleres. Den andre viktige nyansen er at saken på langt nær er ferdig besluttet, den skal endelig behandles av Bystyret i Trondheim den 25. april, og før det skal saken opp i Byutviklingskomiteen. Jeg anser det som svært viktig for oss å få gode og raske forbindelser mellom Klæbuveien 72 der mange av oss sitter i dag, og opp til Gløhaugen-platået. At Bystyret forhåpentligvis går inn for å regulere området er derfor helt vesentlig, og så kan den praktiske utformingen ta mange former. Les omtale her: https://www.universitetsavisa.no/campus/2019/04/02/Bygningsr%C3%A5det-sier-ja-til-riving-av-trehus-og-bygging-i-H%C3%B8yskoleparken-18780732.ece

Den 27. mars ble en FN- miljørapport lansert i Nairobi, med tittelen Trade in environmentally sound technologies: Implications for Developing Countries-. Dette er resultatet av et forskningsarbeid som har pågått siden 2013 med flere partnere, deriblant IØT. Vi får mye skryt for arbeidet, som har vært utført av John Hermansen, Dina Aspen og Haley Knudson som nå er ved IIF. Du kan lese mer her: https://www.unenvironment.org/news-and-stories/press-release/trade-clean-technologies-offers-opportunities-economic-development

En skikkelig gladnyhet er at prosjektet Energy Transition har fått forlenget tilskuddene fra Equinor med tre nye år, som gir en samlet bidragsperiode på åtteår. Tilskuddene er på fem millioner årlig, som NTNU sentralt har matchet tilsvarende. Det vil sannsynligvis også utløse gaveforsterkningsmidler. All honnør og store gratulasjoner til Asgeir Tomasgard! Du kan se pressemelding her: https://www.equinor.com/en/news/2019-02-01-ntnu.html

Ellers har uken forløpt noenlunde rolig. Vi diskuterer mye akkreditering om dagen, og planlegger et seminar den 15 mai. Da får vi besøkt fra Agder, som nylig har vært gjennom prosessen og blitt godkjent. Det er mye vi ikke helt vet om prosessen, så vi har store forventninger til avklaringer denne dagen. Hvis du er interessert i temaet er det mulighet for å kunne delta!

Ellers er NTNU i gang med å lage en ny politikk for IPR. Det er satt ned en arbeidsgruppe der Roger Sørheim på IØT er deltaker. Det er spesielt viktig for oss at studentinnovasjon blir ivaretatt på en god måte.

Neste uke kommer styret i Innovasjon Norge på besøk, og de vil selvsagt besøke Entreprenørskolen og Engage, så det har vi laget et opplegg for. På onsdag 10 april er det et nytt foredrag i serien «kost og nytt» på Økonomibiblioteket i 2. etg i Klæbuveien 72. Foredraget er ved førsteamanunesis Costanza Biavaschi fra ISØ, med tittelen: Migrants’ labor market integration: lessons from the past. Hun viser blant annet at de som utvandrer er i snitt høyere utdannet enn befolkningen forøvrig. Du kan lese mer om studien her: https://gemini.no/2019/03/jo-migranter-er-de-best-utdannede/ Det serveres kaffe og noe søtt fra 11, ta med matpakke og kom! Foredraget starter 11:30 og varer til 12.

Da håper jeg du får en fin helg, så tar vi fatt på siste uke før påske etter det!

Monica

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Topp