Dekan ved NTNUs Fakultet for økonomi

ØK-nytt uke 34

av 24. august 2018 i Ukategorisert med Ingen kommentarer

Hei alle, og vel blåst med en ny uke!

Jeg startet uken i Ålesund igjen, da NTNUs styre hadde styreseminar der tirsdag og onsdag inkludert oss dekanene. Vi hadde en omvisning på campus i lunsjen, der vi blant annet gikk innom TEFT-laben vår. Jeg fikk mye skryt etterpå av presentasjonen til Øivind, og samtaler med Mari og Barbro! Veldig flott levert av alle tre, ordentlig stolt var jeg 🙂

Mieko Igarashi på IØT forsvarte sin doktorgrad sist fredag, men en avhandling med tittelen Towards more effective green public procurement : Empirical and conceptual studies of environmental criteria in decision-making and information Processing. Veiledere har vært Luitzen, Annik og Ottar Michelsen (for øvrig kommunalråd i Trondheim kommune, en mann med mange talenter). Gratulerer så mye til kandidat og veiledere! Her er bilde av kandidaten i aksjon:

mde

Vi hadde mottak av våre nye studenter på tre ulike masterprogram på HHS mandag. Her er de tre spente studieprogramlederne Tina, Anders og Frode før studentene rykket inn:

Ellers kan jeg melde at Erlend Dehlin https://www.ntnu.no/ansatte/erlend.dehlin startet som 1. amanuensis innenfor entreprenørskap på IØT fra 1. august, og Eirik Gjelsvik Medbø https://www.ntnu.no/ansatte/eirik.g.medbo som Innovation Manager sist fredag, knyttet opp mot to forskningsprogrammer på IØT. Velkommen begge to!

Vi har en annen svært gledelig melding. Marius Tuft Mathisen ved IØT fikk pris for beste ph.d.-avhandling i 2017 på Academy of Management sin konferanse i forrige uke. På konferansen deler de ut den svært prestisjefylte ”the Heizer award” for beste PhD avhandling innenfor området ”New Enterprise Development”. Prisen har vært delt ut siden 1976 og det er kun et fåtall europeere som tidligere har fått denne prisen og Marius er den første skandinav som mottar denne. Tittel på avhandlingen hans er: «The Growth of Research-Based Spin-Offs: Unleashing the Value of Academic Entrepreneurship». Fantastisk flott!

Neste uke skal jeg holde meg i Trondheim hele tiden, blant annet har vi styremøte i fakultetet, og vi skal ha en stor EVU-workshop neste fredag der Mark https://www.ntnu.no/ansatte/mapa skal presentere erfaringer fra EVU-kurs i digital ledelse for en stor gruppe interesserte, og hvor vi skal diskutere virkemidler for å oppnå den store økningen NTNU ser for seg innen EVU-feltet.

Da håper jeg alle får en riktig fin helg!

Monica

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Topp