Dekan ved NTNUs Fakultet for økonomi

ØK-nytt uke 4

av 26. januar 2018 i Ukategorisert med Ingen kommentarer

Hei alle sammen. Sist uke fikk vi en stor nyhet presentert fra vår nye statsråd Iselin Nybø: Det helhetlige vedtaket om campus-utbygging ble fattet i den første regjeringskonferansen med ny regjering! Med få unntak ble vedtaket slik NTNU ønsket, med en ramme på 9 milliarder. Campus-prosjektet jobber nå videre med å utvikle en ny organisering i det vi går inn i en ny fase av prosjektet. Dette er viktig for NTNU, for Trondheim og for landet. Og for oss betyr det at planleggingen av et Innovasjonssenter i Hesthagen kan komme i gang, og samle fakultetets virksomhet i Trondheim. Se og les mer her: http://www.universitetsavisa.no/politikk/2018/01/19/Samlet-utbygging-av-campus-er-vedtatt-71537.ece

Når det gjelder det kortsiktige campus-prosjektet med å flytte ISØ til Elgeseter så vet vi nå at Kompetansesenteret for tannhelse skal flytte ut i løpet av 2018, men tidsaspektet er ikke klart før de har undertegnet sin avtale med leietaker. Noe arbeid gjenstår i å definere kravspesifikasjonene deres, så kan vi komme godt i gang med å planlegge vår flytting.

Resultatene fra arbeidmiljøundersøkelsene er nå kommet, og alle institutt, seksjoner og faggrupper vil arrangere møter der de går gjennom resultatene, diskuterer dem og kommer opp med tiltak til hvordan arbeidsmiljøet kan bli enda bedre. I de store tall kommer vi bedre ut enn gjennomsnittet ved NTNU og i sektoren for øvrig, men det er store lokale ulikheter mellom institutter og ansattgrupper som dere får sjansen til å diskutere i fagmiljøene.

Vi har begynt å diskuterer hvordan vi skal jobbe med akkreditering opp mot internasjonale standarder, og Gunnar og Per Bjarte gjør noen forundersøkelser før vi kommer videre med dette arbeidet.

I går hadde jeg gleden av å delta på Onsager-forelesningen med May-Britt og Edvard Moser, sammen med over 500 andre i et stappfullt auditorium. Veldig spennende område, de jobber med å forstå hva som skjer i hjernen når man utvikler Alzheimer, og derigjennom finne behandlingsmåter for denne stadig mer utbredte sykdommen. Snakk om godt eksempel på NTNUs strategi om å utvikle kunnskap for en bedre verden! Les mer i Universitetsavisa her: http://www.universitetsavisa.no/campus/2018/01/25/Han-var-kjent-for-%C3%A5-v%C3%A6re-en-usedvanlig-d%C3%A5rlig-foreleser-71609.ece

Ellers spiste jeg frokost i morges med på- og avtroppende studenttillitsvalgte fra fakultetet og de ulike instituttene, der vi snakket om hvordan vi kan involvere studentene våre enda mer i alt det spennende som foregår på fakultetet. De er representert i de fleste prosesser, men det kan ikke bli nok medvirkning! Etterpå hadde jeg hyggelig besøk fra Finans Norge sammen med dekan-kollega Geir Øien på IE-fakultetet. De ønsker samarbeid med oss om utdanning, forskning og EVU.

Da håper jeg alle får en fin helg!

Monica

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Topp