Dekan ved NTNUs Fakultet for økonomi

ØK-nytt uke 13

av 31. mars 2017 i Ukategorisert med Ingen kommentarer

Hei, og god fredag! Ukens supernyhet kommer her: http://teknamagasinet.no/naturvitenskapelige-fag-handverksfag-og-tekniske-fag/. Vårt studieprogram i HMS er blitt kåret av Tekna til Norges beste studieprogram innen kategorien naturvitenskapelige fag, håndverksfag og tekniske fag! Gratulerer så mye til HMS-gruppen og særlig studieprogramleder Eirik Albrechtsen. Det som oppgis som grunnen til den høye rangeringen er særdeles god inkludering av studentene, både faglig og sosialt, i tillegg til gode forelesere og høy grad av relevans for arbeidslivet. Veldig artig og velfortjent!

Denne uken har vi hatt intervjuer med alle aktuelle kandidater til instituttleder-stillingene, på ISØ, HHS og IIF. Torsdag var vi i sakens anledning i Ålesund, noe som alltid er hyggelig. Og vi begynner å bli veldig glad i svele og kaffe! Den kan nesten konkurrere med kaffe og vaffel. Men bare nesten…….

Neste steg er noe utredning og testing fra et eksternt rekrutteringsfirma, og deretter annengangsintervju. Målet er å tilsette instituttleder på alle tre institutter i fakultetsstyremøtet den 11. mai.

Debatten om campus-plassering i Trondheim er i full gang. Jeg har deltatt i to debatter om campus denne uken, og det kommer en til i mai. Mitt fokus i disse debattene handler om å få på plass et Innovasjonssenter, og viktigheten av tett faglig integrasjon rundt Gløshaugen/Elgeseter. Saken ble referert i UA: http://www.universitetsavisa.no/campus/2017/03/29/Her-er-de-viktigste-poengene-fra-campusdebatten-65226.ece

Regjeringen ellers har lagt frem sin industrimelding, den første siden 1981! Det var på tide, og den inneholder svært mye positivt sett med NTNU-øyne. Les hva prorektor for nyskaping mener her: http://www.universitetsavisa.no/politikk/2017/03/31/NTNUs-prorektor-roser-regjeringens-industrimelding-65338.ece

Valg til NTNU-styret nærmer seg, og skal gjennomføres neste uke. I Universitetsavisa finner du mange innlegg fra kandidater som stiller i alle kategorier. Sett deg inn i hva de ulike står for, og bruk stemmeretten din! Ønsker vi oss demokrati må vi også bruke det :-).

Neste uke skal vi avholde enda en disputas! Da er det andre kandidat ute fra HHS, nemlig Per Ståle Knardal, som har levert en avhandling med den spennende tittelen «The role of management control systems in the performing arts». Jeg skal lede disputasen, og gleder meg til å lære om et forskningsfelt jeg ikke kan så mye om!

Da håper jeg alle får en fin helg, der er i skrivende stund til og med pent vær i Trondheim.

Monica

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Topp