Dekan ved NTNUs Fakultet for økonomi

ØK-nytt for uke 3

av 20. januar 2017 i Ukategorisert med 1 Kommentar

Hei alle på Økonomifakultetet! Det er fredag 20 januar og et absolutt skrekkelig vær i Trondheim. Håper det er litt bedre i Ålesund og på Gjøvik! Det er også en svært spennende dag på globalt plan, i dag starter en ny æra med en ny president som innsettes i USA. Flere av oss lurer jo på hvordan dette vil gå. Blant de mange som synes og mener i dagens mediebilde fant jeg vår egen Ragnar Torvik, professor ved Samfunnsøkonomi i dagens utgave av Adresseavisen. Flott at vi er synlige!

Tredje uke som økonomifakultet har snart passert, og det begynner å føles noenlunde naturlig. Fakultetsadministrasjonen sitter i korridoren i 5. etasje i Rustbygget, og det går ganske fint. Men vi gleder oss selvsagt til litt mer permanent lokalisering, og ikke minst få samlet alle. Alt må komme i tur og orden, vi får smøre oss med den tålmodigheten vi ikke har! Sist uke har vi jobbet oss ferdig med budsjett for instituttene og fakultetet, og ser ut til å ha kommet godt i mål på det området. Det blir stramt, men det skal gå fint. Stillingsstoppen er dessuten opphevet, så nå håper vi å få på plass de tre personene vi mangler for å være komplette.

Det var dekanmøte på NTNU tirsdag, og vi ser at vi må komme i gang med strategiarbeid. Den eksisterende strategien for NTNU skal revideres i august, men vi skal ikke vente på det. Vi starter nå straks med å lage et utkast til strategi for fakultetet, og dette utkastet skal være klart i mai. Dette vil gi innspill til NTNUs sentrale strategi. Når NTNUs reviderte strategi er på plass i august kan vi gjøre vår strategi helt ferdig. Vi skal snart sette ned en gruppe for dette, som vil ledes av prodekan Grete Wennes. Alle skal bli involvert i strategiarbeidet, vi kommer tilbake med en plan!

Dekanmøtet diskuterte også oppfølging av det såkalte Børresen-utvalget, en rapport som ble laget i fjor om forbedring og forenkling av administrative prosesser ved NTNU. Tre ulike prosesser er valgt ut for å forenkles: Ansettelsesprosessen, studieplaner/eksamen og plan/budsjett/oppfølging. I og med at vårt fakultet er nytt og skal innføre prosesser fra scratch har jeg foreslått at vi kan være et «pilotfakultet» på noen av prosessene. Det har jeg ikke fått svar på ennå, men det kan i så fall bli spennende og nyttig!

En siste sak fra dekanmøtet som kan nevnes er utvikling av flere karriereveier ved NTNU, det såkalte «dosentløpet» og «professorløpet». Vi har levert en høringsuttalelse som er vedlagt her: Høringsuttalelse fra ØK-fakultetet om personalpolitikk for ansatte i undervisnings- og forskerstillinger ved NTNU. Saken er også omfattende drøftet i Universitetsavisa (klikk på lenke for å gå til saken)

Vi er også i gang med en evaluering av forskningsaktivitet, «SAMEVAL»-prosjektet. Vi kom litt sent i sving, da prosessen startet lenge før vi eksisterte :-). Men nå er vi i gang, og instituttlederne og ansvarlige for forskning på instituttene jobber med saken. Vi har kort tid, men dette er svært viktig, og vi må være effektive. Jeg håper alle bidrar med det de kan når og hvis dere blir spurt!

Neste uke skjer det mye. Vi har vår aller første disputas på fakultetet: Per Christian Ahlgren fra Handelshøyskolen er første kandidat som disputerer fra ph.d.-programmet i økonomistyring nå på mandag. Dette er fakultetets og handelshøyskolens første disputas. Klikk på denne lenken for å lese mer om disputasen.

Denne disputasen er på mandag. Tirsdag og onsdag er det ledermøte for NTNU på Oppdal. Dette er på en måte vinterens vakreste eventyr, alt som kan krype og gå av ledere er tilstede: Rektorat, NTNUs styrerepresentanter, ledere i fellesadministrasjonen, dekaner, prodekaner, administrative ledere og instituttledere. Vi skal diskutere forskning, hva det vil si å være et forskningsuniversitet, vi skal diskutere karrierestigene som jeg nevnte over, og det er en del generelle bolker om ledelse. Det eneste rent faglig innlegget kommer fra vårt fakultet: Professor og prodekan Grete Wennes fra Handelshøyskolen skal snakke om ledelse og kultur. Det er stor stas at vi er representert på denne flotte måten, synes jeg!

Da håper jeg at alle får en riktig fin helg når den tid kommer etterhvert! Har du innspill til saker for neste ØK-nytt, send meg det senest torsdager!

Monica,

dekan

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Det finnes en kommentar

URL for tilbakesporing | Feed for kommentarer

  1. Sigmund W sier:

    Dette var en kjempefin redegjørelse Monica ,det gleder også oss på geriatrislk avdeling som ønsker å følge med .Fortsett slik . Torvik var en av de få som forøvrig sa noe fornuftig i tilknytning til den innkonsistente og irrasjonelle Trump
    Sigmund W

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Topp