Her skriver vi om medieforskning ved NTNU

Politikere i konfrontasjon med nyhetsmedier

av 8. november 2017 i Informasjon med Ingen kommentarer

Peter Maurer

En studie har undersøkt hvorfor politiske aktører er misfornøyde med journalistikken. Dette er publisert i en artikkel i Journalism Studies hvor postdoktor Peter Maurer ved NTNUs Institutt for sosiologi og statsvitenskap er medforfatter.

Artikkelen «Consequences of Politicians’ Perceptions of the News Media. A hostile media phenomenon approach» bygger på data samlet inn i Tyskland, Østerrike og i Sveits.

Studien tar utgangspunkt i hostile media phenomenon (HMP). Det refererer til en prosess der politiske individer som er mye omtalt i media tenderer til å oppfatte at den dekningen er ubalansert og mot deres eget syn.

Forskerne har undersøkt hvordan dette generelle fenomenet gjelder for individuelle politiske aktører. De har blant annet funnet at disse politikerne tenderer til ikke å kontakte journalister men i stedet bruker konflikter og drama for å oppnå oppmerksomhet.

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Topp