Kategorier
Informasjon

Mediene er en viktig del av digitaliseringen som endrer samfunnet

NY BOK: I den nye boken Teknologien endrer samfunnet er det mange NTNU’ere med solide bidrag.

Blant bokens redaktører bidrar professor Arne Krokan med et kapittel om sosiale medier og digitale plattformer.

«Plattformer og sosiale medier er grunnlaget for delingsøkonomien. Gjennom plattformene kan vi hjelpe dem som har ressurser de ikke utnytter fullt ut, som for eksempel biler, hytter og båter, med å gjøre disse ressursene tilgjengelige for noen som ønsker periodisk tilgang til slikt, uten å måtte eie ressursene selv.»

Arne Krokan

Det skriver Krokan som inngang til sitt kapittel.

Han har en tydelig innretning om hvordan medier, i vid forstand, er en vesentlig del av digitaliseringen og teknologiutviklingen samfunnet nå går gjennom. Arne Krokan er professor ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap.

Professor Jon Atle Gulla ved Institutt for datateknologi og informatikk, som også er med i nettverket for medieforskere ved NTNU, er med som kapittelforfatter. Han skriver om stordata, et tema som relateres til media.  «Med stordata kan vi avdekke ny og faktabasert innsikt,» skriver han i innledningen sin.

Jon Atle Gulla

Redaktører

I tillegg til Krokan er redaktørene for boken NTNU-professor Asbjørn Rolstadås og Lars Thomas Dyrhaug som er generalsekretær i Norges Tekniske Vitenskapsakademi.

Boken Teknologien endrer samfunnet er utgitt av Fagbokforlaget, og her er lenke til prøvelesing i boken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *