Her skriver vi om medieforskning ved NTNU

Nye bøker

av 30. juni 2016 i Informasjon, Ukategorisert med Ingen kommentarer

Meld ifra dersom det er nye bokutgivelser dine medieforskerkolleger bør vite om.

Her er en ny bok professor Anne Gjelsvik ved IKM har vært redaktør for.

Bok - Women of Ice and Fire - Anne GjelsvikBoken Women of Ice and Fire. Gender, Game of Thrones and Multiple Media Engagements har et kapittel av Gjelsvik med tittelen «Unspeakable Acts of (Sexual) Terror as/in Quality Television».

Boken er skrevet sammen med forskerkolleger blant annet fra Sverige, Danmark, Tyskland og Frankrike.

Forlaget Bloomsbury Publishing presenterer boken slik:

About Women of Ice and Fire

«George R.R. Martin’s acclaimed seven-book fantasy series A Song of Ice and Fire is unique for its strong and multi-faceted female protagonists. The Game of Thrones universe challenges, exploits, yet also changes how we think of women and gender, not only in fantasy, but in Western culture in general.

Divided into three sections addressing questions of adaptation from novel to television, female characters, and politics and female audience engagement within the GoT universe, the interdisciplinary and international lineup of contributors analyze gender in relation to female characters and topics such as genre, sex, violence, adaptation, as well as fan reviews. The genre of fantasy was once considered a primarily male territory with male heroes. Women of Ice and Fire shows how the GoT universe challenges, exploits, and reimagines gender and why it holds strong appeal to female readers, audiences, and online participants.»

Send oss tips

Vi vil gjerne presentere bøker som NTNUs medieforskere gir ut eller deltar i. Så alle er velkommen til å sende oss boktips til: medialab@ntnu.no

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.