Her skriver vi om medieforskning ved NTNU

Nyutdannet i media: «Fra vikar til aksjonær på under et år»

Hvordan skal studentene komme seg i arbeid etter studiene? – For meg begynte det med at det var veldig vanskelig få jobb etter utdanningen. Jeg fikk avslag på mange søknader. Selvtilliten gikk nedover, forteller Christine Johannessen.

Grafisk designer Christine Johannessen.

Hun er grafisk designer med bachelor i mediedesign fra daværende Høgskolen i Gjøvik, det som nå er Avdeling for informatikk og medieteknikk ved NTNU i Gjøvik. Onsdag før påske stilte hun opp på Mediedagen, som er en stor fagdag som arrangeres av Darling, foreningen for mediestudenter ved  NTNU i Gjøvik.

Studentene samlet i et stort auditorium fikk høre om følelser som ikke er gode å takle når man får nei etter nei.

Ble partner

– Så fikk jeg tilbud om et vikariat hos Tint Kommunikasjon på Hadeland. Det var et sted jeg ikke hadde noe forhold til, men jeg flyttet dit for å bli vikar, forteller hun.

– Etter fem måneder fikk jeg tilbud om nytt vikariat. Så ble virksomheten omgjort til et eget aksjeselskap. Da fikk jeg muligheten til å bli med videre som partner og medeier. Så på under et år gikk jeg fra å være den nye usikre vikaren til å være aksjonær og en av eierne.

Erfaringer å dele

Christine gir også håp til studentene når hun betror at hun fikk det til bra i jobben selv om hun ikke var den mest bevisste studenten. – Jeg bare møtte opp, og fikk ikke med alt, sier hun.

Men når hun nå ser tilbake til studentlivet så vil hun dele disse erfaringene:

• Nyt tilværelsen som student
  • Man må tørre å prøve og feile mer, for da lærer man mer
  • Utfolde seg mer kreativt
  • Ta imot andres synspunkter
  • Ikke være redd for å vise frem noe før det er «perfekt»
  • Henge ting du lager på veggen
  • Aldri kast skisser – prosess er gøy.

Studentlivet var godt

– Jeg vil understreke at man må nyte livet som student, for da har du tid til å jobbe med prosessene. Virkeligheten og hverdagen kommer fort nok. Kunden bryr seg bare om resultatet, ikke om prosessen. De skal betale for tiden, for timene, og vil gjerne bare ha et resultat så snart som mulig. Derfor har jeg gode minner fra tiden med prosjektarbeid som student, sier Christine.

Etter bacheloren i mediedesign fra Gjøvik tok hun en master i visuell kommunikasjon fra Kunsthøgskolen i Bergen.

Christine skryter av utdanningen hun hadde med seg fra Gjøvik:

– Vi fikk en veldig teknisk og praktisk utdanning. Da jeg fortsatte i Bergen kom jeg sammen med studenter som nesten ikke kunne noe av den programvaren vi skulle bruke. Jeg hadde også fått med meg mye skrivetrening, for vi måtte jo skrive en stor avhandling, og det har også vært til stor hjelp senere, sier Christine til mediestudentene som grugleder seg til arbeidslivet.

Tint Kommunikasjon presenterer noen av sine grafiske designoppdrag på hjemmesiden.

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.