Her skriver vi om medieforskning ved NTNU

NY BOK om læring og demokrati i en digitalisert verden

av 26. februar 2018 i Forskermiljø, Informasjon med Ingen kommentarer

Daniel Schofield (t.v.) og Vegard Frantzen

Digitale og sosiale medier er blitt dominerende kulturelle verktøy. Dette er tema i den nye boken Mediepedagogikk og mediekompetanse. Danning og læring i en ny mediekultur. To NTNU’ere fra Institutt for pedagogikk og livslang læring er redaktører: førsteamanuensis Daniel Schofield og universitetslektor Vegard Frantzen. Les videre »

Fare på ferde: Kunstig intelligens kan sette seg andre mål enn menneskenes beste

av 19. november 2017 i Informasjon med Ingen kommentarer

– Vi står rett foran en utvikling der kunstig intelligens (AI) vil skyte stor fart. Da vil vi se roboter og maskiner med en smarthet som går langt utenpå det vi har erfart til nå. Det kan bli bra – eller farlig – for menneskene.

Keith Downing

Det var noe av budskapet fra professor Keith L. Downing ved NTNUs Institutt for datateknologi og informatikk foran konferansen NxtMedia 2017 i Trondheim, onsdag 15. november.

Les videre »

Kobler talentfulle studenter til mediebransjen

av 19. november 2017 i Informasjon med Ingen kommentarer

– Mediebransjen må bli mye flinkere til å fortelle hvor attraktive de er som arbeidsplass for unge talenter. Nå vil vi koble dyktige studenter til mediene, sier Rolf Dyrnes Svendsen, leder for NxtMedia.

Synne Ekren

Synne Ekren er én av 20 utvalgte studenter som er tatt opp i programmet Young Visionaires, lansert i forbindelse med årets NxtMedia-konferanse.

Les videre »

– «Fake news»-ordet er brukt opp

av 14. november 2017 i Forskermiljø med Ingen kommentarer

– Begrepet fake news er brukt opp. Det brukes om alt og er i ferd med å bli innholdsløst. Nye og mer presise begreper må tas i bruk.

Bente Kalsnes

Det sa Bente Kalsnes, førsteamanuensis ved Institutt for journalistikk og mediefag, HiOA, på konferansen NOBIDS 2017 (Norwegian Big Data Symposium), arrangert av NTNU i Adressas lokaler i Trondheim, tirsdag 14. november.

Les videre »

Politikere i konfrontasjon med nyhetsmedier

av 8. november 2017 i Informasjon med Ingen kommentarer

Peter Maurer

En studie har undersøkt hvorfor politiske aktører er misfornøyde med journalistikken. Dette er publisert i en artikkel i Journalism Studies hvor postdoktor Peter Maurer ved NTNUs Institutt for sosiologi og statsvitenskap er medforfatter.

Les videre »

Søker etter stipendiat i mediepedagogikk

av 8. november 2017 i Informasjon med Ingen kommentarer

Daniel Schofield

Sjelden mulighet: Det er ledig stilling som stipendiat i mediepedagogikk ved NTNUs Institutt for pedagogikk og livslang læring. Kontaktperson er førsteamanuensis Daniel Schofield.

Les videre »

Mediestudenter til topps med årets beste bacheloroppgave

av 20. oktober 2017 i Studenter og studier med Ingen kommentarer

Hilde Mikalsen og Helle Formo Hartz, studenter i medieledelse, vant Eureka-prisen 2017 for årets beste bacheloroppgave ved sitt fakultet på NTNUs campus i Gjøvik.

Hilde Mikalsen (t.v.) og Helle Formo Hartz.

I sitt prosjekt utviklet de en kampanje der Den norske turistforening (DNT) vervet medlemmer gjennom Googles søkemotor. De fikk bruke 15.000 kr for å kjøpe annonser til kampanjen, og resultatet ble nye medlemmer som over tid forventes å gi DNT over 700.000 kr i medlemsinntekter.

Les videre »

Mediene er en viktig del av digitaliseringen som endrer samfunnet

av 20. oktober 2017 i Informasjon med Ingen kommentarer

NY BOK: I den nye boken Teknologien endrer samfunnet er det mange NTNU’ere med solide bidrag.

Blant bokens redaktører bidrar professor Arne Krokan med et kapittel om sosiale medier og digitale plattformer.

Les videre »

TV var forbudt – det tente Soilikki Vettenranta

av 9. oktober 2017 i Forskerpresentasjon med Ingen kommentarer

Hun vokste opp i et hjem der TV-titting var forbudt. Det vekket Soilikki Vettenrantas interesse for medier. Hun ble journalist – og etter flere omveier – professor ved NTNUs Institutt for pedagogikk og livslang læring.

Soilikki Vettenranta

Soilikki (70) er nettopp blitt emerita, men skriver og underviser fortsatt.

Les intervjuet med henne her. Hun sammenligner finsk skoleskyting og terroren på Utøya, forteller om grusom historiefortelling fra vinterkrigen, falske nyheter som stormaktspolitikk, om oppveksten på den finske landsbygda, om nordmenns «verdensmestersyndrom» og hvordan dagens unge lever i et flimmersamfunn med sin mediebruk.

Les videre »

Dommedagsprofetier om roboter

av 9. oktober 2017 i Forskerpresentasjon med Ingen kommentarer

I mediene knyttes roboter stadig oftere til dommedagsprofetier.

Roger Andre Søraa

Det er blant funn stipendiat Roger Andre Søraa ved NTNUs Institutt for tverrfaglige kulturstudier har gjort når han har undersøkt hvordan mediene presenterer roboter, androider og kyborger. Les videre »

Topp