Kunnskap for en bedre verden.

Blackbord + Canvas = DLR

av 12. desember 2016 i Arkitektur, Smånytt med Ingen kommentarer

Blackboard + Canvas=DLR (english ed.)

Blackboard og Canvas har én fellesnevner: Bibsys DLR.

Universitetsavisa melder at UH-sektoren har valgt Instructure Canvas som eLS (elektronisk læringssystem). I utgangspunktet vanskeliggjør dette lettvindt deling og gjenbruk av læringsressurser mellom NTNU og resten av UH-sektoren. Imidlertid kan fagpersoner dele og gjenbruke læringsressurser via læringsbanken (LORet) Bibsys DLR, uansett om de bruker Blackboard Learn eller Instructure Canvas, så lenge egen UH-institusjon abonnerer på DLR. I tillegg vil alle læringsressurser kunne gjenbrukes av faglæreren selv forutsatt at de lagres i DLR, uansett hvilket eLS institusjonen velger en gang i framtida.

Når læringsressursene lagres i Bibsys DLR (en enkel operasjon) sikres på denne måten enkel bruk og gjenbruk av læringsressurser i framtida, fordi det kan tilpasses ethvert oppegående eLS. Dermed kan NTNU (og andre UH-institusjoner) trygt velge det best egnede eLSet i framtida, uten å frykte for flytting av læringsressurser fra det eLSet som er i bruk, til det neste.

Til sist; når kommer Bibsys DLR i full bruk ved NTNU? Etter planen fra starten på høstsemesteret 2018.

Arnt Richard Rørvik er opprinngelig kybernetiker, har arbeidet som førstekonsulent/overingeniør ved Nasjonalbiblioteket, som høgskolelektor ved Høgskolesenteret i Nordland (nåværende Nord universitet) og har vært leder for IKT tjenesteutvikling ved HiST. Jobber både med utvkling, strategi og arkitektur, og har vært prosjektleder tidligere ved innføring av nye tjenester for ansatte og studenter ved HiST.

Kan kontaktes på epost arnt.r.rorvik@ntnu.no, eller på tlf. 73559167.
Fram til 1.1.2017 leder jeg prosjektet "LOR ved NTNU".

Stikkord: , , , , ,

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.