Kunnskap for en bedre verden.

Bibsys’ DLR klart for Blackboard Learn

av 21. oktober 2016 i Smånytt med Ingen kommentarer

Bibsys’ DLR ready for Blackboard Learn

Så har dagen kommet: Bibsys’ DLR er nå fullt tilpasset Blackboard Learn, i en god sammensmelting av Learn og DLR. Tilpasningen tar sikte på enkel bruk (keep it simple!) med rask arbeidsflyt og god funksjonalitet. Eksempelvis kan DLR spare tid for de som skal legge videoer inn i Learn: Det tilbys forenklet publisering i DLR av videoer, basert på et forenklet registreringsskjema og direkte lagring av video til MediaSite – og det uten at brukeren må starte et eneste MediaSite-program. Materialet blir samtidig registrert i DLR, og brukeren kan velge å legge det direkte inn i det emnet i Blackboard Learn som er under redigering.

DLR viser seg dessuten som et glimtrende verktøy for integrering av vanlig brukte tjenester i universitets- og høgskolesektoren som lager og/eller viser læringsressurser, med Office 365 og Skype for Business som to viktige eksempler. Visning av Microsoft Office-kompatible dokumenter i DLR via Office365 er blant høstens nyheter. Direkte opplastning av dokumenter fra OneDrive er en annen. Det arbeides i tillegg med å se på opplasting av opptak fra Skype for Business.

Utviklingen av DLR for Blackboard Learn er godt nytt for andre LMS som støttes av DLR. Dette er per i dag primært Instructure Canvas, men i den grad brukere av andre LMS ønsker å bli med på lasset er veien forholdsvis kort om de har støtte for LTI-standarden – slik tilpasningen til Blackboard Learn har vist i løpet av relativt få og hektiske høstmåneder.

Arnt Richard Rørvik er opprinngelig kybernetiker, har arbeidet som førstekonsulent/overingeniør ved Nasjonalbiblioteket, som høgskolelektor ved Høgskolesenteret i Nordland (nåværende Nord universitet) og har vært leder for IKT tjenesteutvikling ved HiST. Jobber både med utvkling, strategi og arkitektur, og har vært prosjektleder tidligere ved innføring av nye tjenester for ansatte og studenter ved HiST.

Kan kontaktes på epost arnt.r.rorvik@ntnu.no, eller på tlf. 73559167.
Fram til 1.1.2017 leder jeg prosjektet "LOR ved NTNU".

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.