Ta utfordringen: Det er verdensdagen for fysisk aktivitet!
Da jeg startet på medisinstudiet i 2015 var det med stor iver for alt jeg skulle lære om menneskekroppen, og alt jeg skulle lære om det vi må forske mer på. Det var vel kanskje det siste som pirret min nysgjerrighet mest. Du tenker muligens…
Lærerik og gøy traumeuke!
Blogginnlegg til inspirasjon for andre som jobber med å fremme teamarbeid og faglig engasjement hos sine studenter.
Vernepleierutdanningen ved NTNU fyller 50 år
Vernepleierutdanningen ved NTNU fyller 50 år og vi feirer med Jubileumskonferanse 10. mars 2023. Vi feirer utdanningen og det omfattende arbeidet som er gjort. Vi ser på framtidsutsikter for utdanningen og på samfunnsoppdraget vårt. Vi skal utdanne kvalifiserte og kompetente vernepleiere.
Ting fra medisinsk musem: Leprajubileum og pleiestiftelse for spedalske
Lepra var en så utbredt lidelse i Norge på starten av 1800-tallet at det ble i gangsatt ulike tiltak som pleiestiftelser for de syke. Norsk lepraforskning tok et stort steg da Dr. Gerhrd Armauer Hansen den 28. februar 1873 skrev ned sin oppdagelse av leprabakterien.
Stortingsmelding om menneskerettar og utviklingshemming
I starten av november 2022 kom Stortingsmelding 8, Menneskerettar for personar med utviklingshemming – Det handlar om å bli høyrt og sett. Eit mål for meldinga er samordna og koordinerte tenester og tiltak for personar med utviklingshemming. Hovudbodskapen er at menneske med utviklingshemming skal ha dei same rettane og moglegheitene som alle andre.
Ting fra medisinsk museum: ERG Ganzfeldt kule
Selvbygd etter behov.
Denne tingen er godt eksempel på innovasjon. ERG Ganzfeldt kule er laget lokalt, i samarbeid sykehus og universitet.
Vi vil bidra til økt kompetanse i tjenestene til personer med behov for habilitering
Vi vil bidra til økt kompetanse i tjenestene til personer med behov for habilitering. Derfor lanserer vi nå et nytt gratis e-læringskurs, «Kunnskapsbasert habilitering i kommunen».
Ting fra Medisinsk museum: nøkler og kniver
I samlingen til Medisinsk museum er det en kategori gjenstander som beskrives som «funnet hos pasient». Dette er gjenstander funnet hos pasienter på det tidligere Reitgjerdet.
Noen gjenstander er nøkler, enten standard eller lagde. Flere av nøklene vil mest sannsynlig ikke ha fungert som nøkkel til ei faktisk dør. I en regulert hverdag kan kanskje tanken på at du har en nøkkel liggende gjemt i ei lomme eller del av en fil gjemt under madrassen gi motivasjon og følelse av frihet.
ADHD forsterket mine problemer med mat – En pilotstudie om ADHD og overvekt/fedme
Tidligere forskning har vist at det er tydelig sammenheng mellom fedme og ADHD og at ADHD er en risikofaktor for å utvikle overvekt, spesielt i voksen alder.
Født med lav fødselsvekt – hvordan går det 30 år senere?
Medisinske framskritt har ført til at stadig flere premature overlever. Særlig gjelder dette de aller minste, som også har en økt risiko for fysiske og sosiale problemer. Forskningsgruppen NTNU Low Birth Weight Life har fulgt barn født med lav fødselsvekt gjennom barndom, ungdom og inn…