En blogg fra Allmennmedisinsk forskningsenhet (AFE) Trondheim

Ny undersøkelse om coronapandemien: Fastlegene sendte bare 1 av 20 pasienter til sykehus

av 7. juni 2020 i Mediebidrag

VG skriver 7. juni 2020 om den siste undersøkelsen til Fastlegeordningen 2.0 som er gjennomført sammen med NTNU og Helseinformatikk. Fastlegene Tor Magne Johnsen og Børge Nordberg har fått allmennpraktiker-stipend for å gjennomføre undersøkelsen, og er til knyttet AFE Trondheim med veiledning av Linn Getz.

Utdrag fra artikkelen i VG:

Mange tusen pasienter har kontaktet fastlegene om mulig coronasmitte. Men bare én av 20 pasienter er sendt videre til sykehus. Det viser en undersøkelse som gruppen Fastlegeordningen 2.0 har gjennomført sammen med NTNU og Norsk Helseinformatikk.

– Fastlegene har forhindret en voldsom pasientstrøm til sykehusene, sier fastlege og forsker Tor Magne Johnsen som leder Fastlegeordningen 2.0.

Cirka 1000 fastleger over hele landet har svart om sine coronaerfaringer. De beskriver en massiv pågang av pasienter som fryktet coronasmitte.

– Hadde alle pasientene havnet rett på sykehus, ville det satt sykehusene i et stort press. Dette viser hvor viktig fastlegeordningens oppgave som portvokter er, sier president i Legeforeningen, Marit Hermansen.

Stikkord: , ,

Om forfatteren

Om forfatteren: .

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Det er stengt for kommentarer.

Topp