En blogg fra Allmennmedisinsk forskningsenhet (AFE) Trondheim

Nidarosprisen 2019 til Linn Getz

Professor Linn Getz er verdig vinner av Nidarosprisen 2019. Prisen deles ut til en allmennmedisiner som har gjort en fremragende innsats for utviklingen av faget, særlig når det gjelder utdanning, informasjon og fagutvikling innen allmennmedisinen.

Foto: NTNU

Prisen ble utdelt på Nidaroskongressen i Trondheim. Det var fastlege Torgeir Fjermestad, tidligere leder av Nidaroskongressen gjennom mange år, som overrakte prisen. I begrunnelse ble blant annet følgende trukket frem: «Linn Getz har bred klinisk erfaring fra allmennmedisin, psykiatri og arbeidsmedisin, og ett nøkkelord for hennes faglige engasjement har vært bærekraft i helsetjenesten. Hun disputerte i 2006 med avhandlingen ”Sustainable and responsible preventive medicine; conceptualising ethical dilemmas arising from clinical implementation of advancing medical technologi ”. I et portrettintervju i Tidsskriftet for den norske legeforening i 2010 med overskrift ”Et åndsmenneske med kritisk blikk på praksis”  skriver journalisten:   «Etter å ha tilbragt 3 timer med Linn Getz  på en av hovedstadens hyggelige kafeer føler jeg meg underlig oppløftet og plutselig opplyst. Hun er åpenbart et av disse menneskene som har evnen til å løfte deg ut av hverdagen og tilføre et nytt perspektiv»

Foto: Nidaroskongressen

Linn holdt som alltid en forrykende flott pris-forelesning på høyt faglig nivå, med noen eksempler fra sin forskning og bidrag til allmennmedisinsk fagutvikling. Vi gratulerer med velfortjent pris!

Foto: Bente Mjølstad

Stikkord: ,

Om forfatteren

Om forfatteren: .

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Det er stengt for kommentarer.

Topp