En blogg fra Allmennmedisinsk forskningsenhet (AFE) Trondheim

Sterke medisiner utbredt blant eldre

Gemini har nylig publisert en nyhetssak om studien som medisinstudentene Marte Aarøen og Marie T Lornstad har skrevet under veiledning fra Anne Helvik. AFE-bloggen har omtalt artikkelen i et tidligere blogginnlegg. Artikkelen med tittelen «Prevalence and persistent use of psychotropic drugs in older adults receiving domiciliary care at baseline» beskriver en alarmerende høy bruk av sterke medikamenter som antidepressiva, antipsykotiske midler og beroligende medisiner blant eldre med hjemmesykepleie.

– Mange av studiedeltakerne som bruker disse medisinene gjør det over flere år, til tross for at dette er medisiner som ikke har dokumentert effekt ved bruk over lengre tid hos eldre, sier medisinstudent Marie Turmo Lornstad ved NTNU.

Turmo Lornstad og medstudent Marte Aarøen er førsteforfattere bak studien som nå er publisert i BMC Geriatrics. Professor Anne-S. Helvik fra Institutt for samfunnsmedisin og sykepleie har vært veilederen deres.

Stikkord: , ,

Om forfatteren

Om forfatteren: .

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Det er stengt for kommentarer.

Topp