En blogg fra Allmennmedisinsk forskningsenhet (AFE) Trondheim

The name of the game

Linn Getz har sammen med John-Arne Skolbekken og Bjørn Hofmann skrevet «Letter to Editor» med tittelen «The name of the game; Is preventing screening «cancer screening»?» om betydningen av språk og terminologi når vi diskuterer screening. Du finner lenke til artikkelen HER

«In relation to screening, terminology truly matters. When searching for factors that can potentially cause or develop into cancer, we should not name them after the cancers we try to prevent. Instead, in order better to explain what we are doing, we should name the screening after what we actually are doing, for example “polyp screening” or “Human Papilloma Virus surveillance.” Otherwise, we may make the same mistake that we criticize in early detection screening «

Lenke til artikkelen som kommenteres; » Time to abandon early detection cancer screening» av Adami og kollegaer – finner du HER.

Stikkord: , ,

Om forfatteren

Om forfatteren: .

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Det er stengt for kommentarer.

Topp