En blogg fra Allmennmedisinsk forskningsenhet (AFE) Trondheim

Allmennleger på Fedmeforskningsdagene i Bodø 2018

Norsk forening for fedmeforskning arrangerte sin årlige konferanse «Fedmeforskningsdagene»  i Bodø 18.-19.10.2018. Et av årets hovedtema var dypere årsaker til fedmeutvikling.

Linn Getz og Anna Luise Kirkengen innledet med foredragene «Livserfaringer – biologi – kropp; et akademisk puslespill» og «Traumatiske innskrifter – tegn, tekst og tolkning».

Steinar Krokstad ved HUNT forskningssenteret, snakket om forekomst av fedme – med et epidemiologisk blikk. Han har tatt til orde for at tiden er inne for å endre BMI-skalaen ettersom 7 av 10 nordmenn nå klassifiseres som overvektige – noe som har skapt debatt i media

Medisinstudentene Elin Stranden og Ida Foyn Gundersen fortale om hovedoppgaveprosjektet med tittelen «Livshistorier og fedmeutvikling». Prosjektet veiledes av Linn Getz og Bente Prytz Mjølstad i samarbeid med Kai Brynjar Hagen (overlege Bodø kommune og fedmepoliklinikken ved Nordlanssykehuset) og Anna Luise Kirkengen.

Forsker Rani Lill Anjum, ved Norwegian University of Life Sciences (NMBU) hadde et interessant foredrag om «Causation, Complexity and Evidence in Health Sciences». Hun er leder for forskningsprosjektet CauseHealth og har et samarbeid med forskere fra AFE Trondheim. Prosjektet  har en egen blogg.

NRK Dagsrevyen hadde et innslag om konferansen 18.10.18 som du kan se her (innslag nr 10)

 

 

Stikkord: , , , , , , ,

Om forfatteren

Om forfatteren: .

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Topp