Burde folkelig involvering være mer implementert i forskningen i Norge, slik det er i Europa?
I så fall; hvordan involverer vi vanlige folk i Norge i enda bredere partnerskap rundt forskning og innovasjon – utover at de bidrar med å samle data? Vil mer folkelig involvering bidra til å synliggjøre verdien av forskning i Norge?

Tematikken står på dagsorden når AFINO, NORSUS og NTNU inviterer til debatt på Arendalsuka:
“Nå er det vanlige folks tur – også til å bli hørt om forskning og innovasjon?”.
Se detaljer om arrangementet her.

Les også kronikk skrevet av Siri Granum Carson (leder AFINO og direktør NTNU Havrom) og Ellen-Marie Forsberg (direktør NORSUS), publisert i Khrono 15. august 2022: Er det vanlige folks tur nå? (khrono.no).

Debatten på Arendalsuka er også tidligere omtalt på AFINOs nettsider.

Foto: Colourbox.