Søknads- og prosjektstøtte
Ikon støtte
Søknads- og prosjektstøtte
Søknads- og prosjektstøtte
Søknadsstøtte
Søknadsstøtte
BLINK læringshub tilbyr søknadsstøtte til deg som har en idé eller en konkret søknad du ønsker å søke midler til. BLINK følger opp utlysninger via Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning (Diku), med spesielt fokus på Dikus kvalitetsprogrammer for høyere utdanning. Intern koordinering av utlysninger går via fakultetene. Vi er spesielt opptatt av å bidra til god gjennomførbarhet i prosjektene. Kontakt oss for en innledende samtale.
BLINK kan støtte arbeidet med din søknad på ulike stadier i prosessen. Vi jobber for å koordinere oppfølging av felles utlysninger på tvers av HF og SU, og arrangerer ulike felles tiltak for å støtte utlysningsprosesser.
Vi kan bistå med prosjektmodellering og bygging av støttemiljø, og konkret med områder som kan være krevende, for eksempel
- prosjektorganisering
- sammenheng i søknad (aktiviteter og tidsplan)
- risikovurdering
- personvern og informasjonssikkerhet (samarbeid med ResearchData@NTNU)
Vi jobber workshopbasert, digitalt eller fysisk.
BLINK jobber spesielt opp mot Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning (Diku) og Kompetanse Norge, som håndterer de største nasjonale finansieringsprogram for utdanningsområdet. I tillegg følger vi opp interne utlysninger og finansieringsprogram ved NTNU, for eksempel via NTNU Toppundervisning. Dette innebærer at vi jobber for å være godt kjent med utlynsninger og finansieringsprogram, og har oversikt over aktive og kommende utlysninger.
Samtidig finnes det mange interne støtteressurser på NTNU, som kan brukes av alle uten ekstra finansiering. Det kan imidlertid være vanskelig å vite helt hvor man skal starte for å finne frem. BLINK har et godt kontaktnettverk, og bidrar gjerne med å sette deg i kontakt med riktig ressrurs i organisasjonen.
Vi kan hjelpe med utvikling av søknad og prosjekt, spesielt med fokus på å heve gjennomførbarheten i prosjektet. Vi har også erfaring med å jobbe med konkrete utlysninger, slik at prosjektet kommer best mulig frem i søknadsteksten.
Vi tar gjerne en innledende prat. Konkrete søknader må være strategisk forankret ved instituttet for at vi skal kunne sette på ytterligere oppfølging.
Vi bistår gjerne med tilbakemeldinger på søknadstekst så langt vi har kapasitet. Hvor mye vi kan hjelpe vil variere med hvor mye interesse det er for hver enkelt utlysning, og hvor nærme vi er fristen. Gi oss gjerne beskjed så tidlig som mulig så vi kan planlegge og sørge for at du får en grundig tilbakemelding. Vi prøver å være fleksible, men anbefaler å være tidlig ute. Ta gjerne så fort du vet at du planlegger å søke.
Disse tipsene oppsummerer våre viktigste erfaringer fra tidligere utlysningsprosesser:
- Gjør deg godt kjent med utlysningsteksten, og svar på det utlysningen ber om
Diku har for eksempel svært tydelige kriterier for hva som skal beskrives i de ulike delene av søknaden, og for hvordan søknaden vil bli vurdert. Søknaden bør vise tydelig at den svarer på disse kriteriene. - Gjør deg kjent med hva kriteriene betyr i praksis
Hva forventer egentlig Diku av "studentaktiv læring"? Hva betyr "fleksibel" utdanning? - Gjør det enkelt for den som skal vurdere å se at prosjektet er relevant
Bruk gjerne signalord fra utlysningen, og bruk strukturen i utlysning eller søknadsmal. Dette gjør det enklere for den som skal vurdere å finne det de ser etter. - Vær ryddig
Jobb med strukturen i søknaden. Det bør være enkelt å se sammenhenger mellom for eksempel aktiviteter, tidsplan/milepæler og budsjettposter, og mellom organisering av prosjektet og aktivitetene dere skal gjennomføre. - Jobb med teksten
Ikke gjenta formuleringer eller informasjon flere ganger. Pass på at prosjektet ikke forsvinner i teksten. - Vis hva prosjektet faktisk skal gjøre
Pass på en balanse mellom "hvorfor" og "hva" i søknaden. Det kan være enklere å forklare hvorfor det er viktig at prosjektet blir gjennomført, enn å beksrive hva dere skal gjøre i prosjektperioden. - Jobb med risiko
Vær ærlig om hva som kan være svakheter i prosjektet. Juster prosjektet ditt for å redusere åpenbar risiko, eller vis at du har en plan B.
Prosjekthjelp
Prosjekthjelp
Vi tilbyr også prosjektstøtte til ulike undervisningsprosjekter. BLINK har vært en samarbeidspartner i flere prosjekt med ekstern og intern finansiering. Vi kan bidra med generell oppfølging etter avtale og behov, og helt konkrete leveranser, for eksempel støtte til formidling via podcast. Vi er generelt interesserte i å følge prosjektene og dele erfaringer underveis.
BLINK støtter interne forsknings- og undervisningsprosjekt så langt ressurser og kapasitet strekker seg. Ved stor pågang prioriterer vi prosjekt med strategisk forankring på institutt eller fakultet, og prosjekter med forankring i fagmiljø ved HF og SU.
I prosjekt med ekstern finansiering kan BLINK inngå som en del av fakultetets egenandel, for eksempel i form av en definert timeramme gjennom prosjektperioden. Vi kan også skrives inn med konkrete aktiveter eller støttefunksjon i prosjektet, for eksempel støtte til planlegging og gjennomføring av
- podcastproduksjon
- digitale eller fysiske arrangement
- undervisningsaktiviteter
- workshop
Vi kan også bidra med å bygge støttemiljø rundt prosjekt.
Vår verktøykasse
Vår verktøykasse
BLINK bruker noen verktøy som skal sørge for å kombinere relevant kompetanse i støttemiljøene med fagkompetansen i prosjektet i en konstruktiv prosess.
BLINK-møtet er en ukentlig møteplass for partnerne i vårt nettverk, hvor vi blant annet løfter ulike problemstillinger eller konkrete prosjektforslag. Dersom du har en utfordring det er vanskelig å få tak på, eller hvor det ikke er åpenbart hvem som kan hjelpe deg videre, er BLINK-møtet en fin arena å starte. På møtet får du belyst din problemstilling fra flere sider, og du får mulighet til å diskutere den med representanter fra bl.a. NTNU-IT, Universitetsbiblioteket og UniPed. Når det er hensiktsmessig, inviterer vi også andre vi tror kan hjelpe deg inn i møtet. Formålet med møtet er dialog, og å lage en plan for hvordan vi kan følge opp videre frem mot en løsning.
BLINK har utviklet et verktøy for prosjektmodellering basert på “Business Model Canvas” (Osterwalder&Pigneur) tilpasset til akademia, som kan bidra til å styrke sammenheng mellom ulike elementer i prosjektet. Metodikken kan brukes på ulike stadier i søknadsprosessen, helt fra idéstadiet, og som et verktøy gjennom prosjektperioden. Den kan også brukes til ulike tematiske gjennomganger, for eksempel overordnet risikovurdering for prosjektet, eller som utgangspunkt for å ta tak i konkrete elementer som bør styrkes i søknaden.
Det fort gjort å at gode prosjekt kan bli nesten borte i for mye tekst for tidlig. BLINK bruker gjerne workshop-metodikk i kreativ idéutvikling og problemløsing, og i arbeid med søknader. Poenget med å jobbe på et “post-it-stadium" er å kunne utvikle og holde bedre oversikt over hovedelementene i prosjektet i fellesskap. Vi kan arrangere workshop med ditt prosjekt, med fokus på for eksempel datahåndtering eller risikovurdering i samarbeid med aktuelle spissmiljø.
BLINK inviterer også til felles workshops i forbindelse med utlysninger for å bygge støttemiljø og for å skape en felles arena å dele erfaringer i starten av en søkeprosess.
Et godt støttemiljø kan utgjøre stor forskjell i planlegging og gjennomføring av et prosjekt, men det kan være utfordrende å orientere seg i mylderet av fagmiljøer og støtteenheter på NTNU. BLINK kan sette deg i kontakt med personer vi tror kan bidra til ditt prosjekt, og hjelpe prosjekter med felles mål til å utvikle gode samarbeid.
Kontakt oss
Kontakt oss
Lurer du på noe?
Du kan kontakte oss:
- Kom innom Læringshuben på Dragvoll, rom 6304
- via NTNU hjelp
- per epost til kontakt@blink.ntnu.no
- via Zoom, alle hverdager kl 10-14: s.ntnu.no/BLINKkontakt