Daan Frenkel

Daan Frenkel Photo Gabriella Bocchetti©University of Cambridge

Foto: Gabriella Boccheti/ University og Campbridge

Daan Frenkel fikk doktorgrad i fysisk kjemi fra Universitetet i Amsterdam (NL). Han har arbeidet som postdoc ved UCLA og senere på Shell Research (Amsterdam), Universitetene i Utrecht og Amsterdam og FOM institutt AMOLF i Amsterdam.

I 2007 ble han utnevnt til professor i teoretisk kjemi ved Cambridge University i 1968, hvor han også var avdelingsleder i kjemi mellom 2011 og 2015. Siden Oktober 2018 har han vært emeritus professor og frilansforsker.

Daan er en hononær stipendiat av Trinity College Cambridge. I tillegg er han medlem av Royal Netherlands Academy of arts and Sciences, et utlandsk medlem av Royal Society (London), the US National Academy of arts and Sciences, the American Academy of Arts and Sciences, the Academia Europea and TWAS (Verdensakademiet for vitenskap).

Fokuset for Daan’s forskning baseres på bruken av numeriske simuleringer for å forutsi stabiliteten og graden av dannelse av selvmonterte strukturer og materialer. Han har publisert over 450 papirer i internasjonale tidsskrifter, og vært medforfatter i arbeidet med to bøker.

Han fokuserer forskningen sin på numeriske simuleringer av kroppens mange systemer, hvor det legges vekt på problemer knyttet til bestilling, transport og selvmontering.

About the Speaker
  • Profession
    Professor i teoretisk kjemi