Opplevelseskveld – Kropp, forråtnelse og nytt liv

Tverrfaglig kunstopplevelse | Passer for ungdom/voksen

Hvordan kan en rotte gi opphav til nytt liv?
Hvilke bevegelser skjer inne i en celle?
Er du redd for å dø?

Vær med i en tvervitenskaplig kunstopplevelse hvor livet som vi kjenner det snus på hodet. Sammen med elever som gikk på ungdomsskolen da prosjektet 200 milliarder og 1 ble gjennomført Helene Aalberg og Aurora Pevik Haugsnes (nå VGS-elever), lærer på prosjektskolen Blussuvoll ungdomsskole Arnfinn Hillmo, dansekunstnerne Tone Pernille Østern og Arnhild Staal Pettersen, religionsviter Jesper Staal Petersen, biolog Alex Strømme og filosof Thomas Dahl vil vi se livets forekomst i et helt nytt lys.

Kvelden er en videreføring av prosjektet ”200 milliarder og 1” (år 2016) ved NTNU for ungdomsskoleelever der naturfag, religionsfag og kunstfag møttes.

Tema for prosjektet var kropp, død og nytt (biologisk) liv.

Kvelden arrangeres i forbindelse med utstillingen «mind moves with matter, body blends into space» på Kunsthall Trondheim.

”200 milliarder og 1” var produsert i 2016 av Inclusive Dance Company med Teaterhuset Avant Garden og DansiT som co-produsenter. NTNU og Den kulturelle skolesekken i Trondheim kommune var samarbeidspartnere. Prosjektet ble gjennomført ved Blussuvoll og Åsheim ungdomsskoler i Trondheim. Prosjektet var støttet av Norsk kulturråd, Trondheim kommune og Sør-Trøndelag fylkeskommune.

Foto: Daniel Almli.  Design: Tintin Rosvik