Off the Grid – Filmvisning, samtale og konsert med Svartlamon Hardkor og Kristoffer Lo

Filmvisning, samtale, konsert | Passer for alle

Hvordan vi velger å bo i framtida, er avgjørende for hva som skjer med den globale oppvarmingen. I dag kommer 72 % av de globale klimagassutslippene fra hjemmene våre. Boligene kommer til å bli mer høyteknologiske, avanserte og futuristiske, men bør vi heller forenkle og nedskalere – for å redde planeten?

I dokumentaren Off The Grid møter vi Ola Ravn som bygger et portabelt minihus på 37 m2. Huset har både moderne og gammeldagse løsninger, og Ola ønsker å vise at det er mulig å bo både nøkternt, bærekraftig og komfortabelt. Små hus er også billigere. Det koster mindre å bygge, vedlikeholde og varme dem opp, og det er ikke plass til mange ting. Disse økonomiske fordelene gjør det mulig å jobbe mindre, og med lavere inntekt reduseres forbruket. For Ola er ikke nedskalering et offer for å redde verden; det er en åpenbar løsning for å få mer fritid og frihet.

I denne seansen vil vi se den 13 minutter lange dokumentaren etterfulgt av en samtale mellom regissør Vegard Dahle fra Spætt Film og huseier Ola som vil fortelle mer om minihuset, materialene og fremgangsmåten.

Det blir også konsert med Svartlamon Hardkor og Kristoffer Lo, som har laget filmmusikken til dokumentaren.

Musikken til Off the Grid ble laget med mål om å prøve å gjenspeile håndverket som ligger i å bygge et bygg som Ola har gjort og kun bruke lokale musikanter på Svartlamon for at det skulle bli så lokalt som mulig. Akustiske gitarer og Svartlamon Hardkor ble resultatet.

Svartlamon Hardkor er et mannskor som har tilhold i bydelen Svartlamon i Trondheim, og har siden oppstarten i 2004 bydd på et saftig alternativ til tradisjonell norsk korsang.

Event Details