Kunst og kunnskap: Aksnes & Moen og Trude Helen Flo

Kunst og kunnskap om antibiotikaresistens

I utstillingen The Micro Challenge tematiserer kunstnerduoen Aksnes & Moen antibiotikaresistens i et arbeid som også er knyttet til Gråmølnas historie. I forbindelse med denne utstillingen inviterer NTNU helse og Trondheim kunstmuseum derfor til et arrangement der du både kan lære mer om antibiotikaresistens av forsker Trude Helene Flo og få et innblikk i kunstnerskapene til Beret Aksnes og Vegar Moen.

Arrangementet innledes med et foredrag av Trude Helen Flo om antibiotikaresistens, før Akses og Moen forteller om arbeidene sine.

Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte.

Trude Helen Flo er professor i cellebiologi ved Institutt for kreftforskning og molekylærmedisin NTNU og er nestleder ved Senter for molekylær inflammasjonsforskning (CEMIR).

AKSNES & MOEN består av Beret Aksnes og Vegar Moen, som har samarbeidet om ulike kunstprosjekter i det offentlige rom siden 2008. Beret Aksnes bor og arbeider i Trondheim. Hun er utdannet ved Kunst- og håndverksskolen i Bergen, avdeling for tekstil (1975-1979). Aksnes har jobbet med ulike teknikker og materialer, med vekt på og tekstil, tegning og digitale trykk.
Vegar Moen bor og arbeider i Malmö. Han er utdannet billedkunstner ved Kunstakademiet i Trondheim (1993-1998). Han jobber hovedsakelig med analog fotografering, portretter, landskap og arkitektur.