Hvordan gi barn en god oppvekst?

Samtaler, debatter | Passer for voksne

Å vokse opp i verdens rikeste land gir et hav av muligheter, men også utfordringer. På dette arrangementet får du møte eksperter som jobber med å løse noen av disse utfordringene.

Tre forskere kommer for å fortelle om resultater fra Tidlig Trygg i Trondheim – et forskningsprosjekt som i ti år har fulgt rundt tusen Trondheimsbarn og deres foreldre.

• Hvor mange barn har psykiske helseplager, og kan de vokse av seg problemene?
  • Ødelegger «gaming» for barns sosiale utvikling?
  • Hva kan foreldre gjøre for å gi barn gode spisevaner?

Du får også innblikk i hvordan Trondheim kommune jobber med både forskere og innbyggere for å skape gode og trygge fellesskap for barn og unge.

Til slutt får publikum være med på en liveinnspilling av «Hodebry», en podcast av psykologspesialist Hans Andreas Knutsen. I denne episoden snakker han med sosialpsykolog Mons Bendixen om det å være ung i dag, og om temaer som seksuell trakassering og utenforskap.

Medvirkende:

• Lars Wichstrøm, professor i psykologi ved NTNU og leder for prosjektet Tidlig Trygg i Trondheim
  • Silje Steinsbekk, professor ved NTNU og spesialist i klinisk barne- og ungdomspsykologi
  • Beate Hygen, forsker ved NTNU Samfunnsforskning med doktorgrad i psykologi
  • Hans Andreas Knutsen, psykologspesialist i barne- og familietjenesten i Trondheim kommune
  • Mons Bendixen, sosialpsykolog og førsteamanuensis ved Institutt for psykologi ved NTNU
  • Ingvild Dahl, rådgiver i faggruppen for oppvekst og utdanning ved rådmannens fagstab i Trondheim kommune
  • Ottar Ness, professor i rådgivningsvitenskap ved NTNU

Arrangør: NTNU og Trondheim Universitetskommune