Dypdykk i havet

NTNUs Ocean Week og science festivalen The Big Challenge har engasjert barn og unge, og har invitert elever fra visuell kunst ved Trondheim kommunale kulturskole til å utforske problemstillinger knyttet til havet.

Dyr og planteliv har blitt studert og tolket, og de har skapt spennende kunst i alle slags teknikker fra tradisjonell tegning, maleri og leire til søppel. Elevene, som er fra 7 til 20 år, er sterkt opptatt av temaer som global oppvarming og forsøpling. Mytologiske fortellinger har fått nytt liv og ny aktualitet. Resultatet er en omfattende installasjon hvor koraller, tropiske fisker og nye merkelige arter av plast, bare er noen av de frodige ingrediensene.

Trondheim kommunale kulturskole og Kunstakademiet i Trondheim har hatt godt samarbeid i flere år hvor vi har stilt ut elevarbeider i Galleri KiT. I år ble vi invitert til å være en del av NTNUs science festival The Big Challenge og vi vil vise en stor utstilling med mer enn 1000 elevarbeider som handler om havet i perioden fra 11. – 17. juni 2019. Velkommen!