ANNO 2050 – dystopi og håp?

ANNO

ANNO 2050 – dystopi og håp?

Hva skal vi spise i fremtiden?

ANNO er en science fiction teaterforestilling om verdenssamfunnets kollaps, og med smaking av mat fra viltvoksende planter.

Hvordan kan vi tenke annerledes om måten vi spiser og forbruker på i dag for å bidra til å stoppe klimakrisen? ANNO 2050 levendegjør temaet på en gripende og lett forståelig måte.

Forestillingen har fokus på bærekraft og forbruk, og hvordan vi i Norge har gått fra å være et fattig land med enkel og lite variert kost, via introduksjonen av halvfabrikat og posemat til i dag hvor vi har sprengt alle barometre. Kjøttkonsumet, den ufattelige mengden mat som kastes daglig og bruken av engangsemballasje har eksplodert. Matbransjen kontrolleres av noen ytterst få, ekstremt rike menn i sterk kontrast til bondens kår og hvor maten kommer fra.

Anno 2050 skal fremføre fire forestillinger under NTNU The Big Challenge Science Festival i Trondheim.

Mandag 17. juni

• kl 12.00-13.15 for skoleklasser i ungdomsskolen
  •  Kl 19.00 Åpent og Gratis adgang for publikum

Tirsdag 18. juni

• For skoleklasser i VGS
  • Kl. 19.00 Åpent og Gratis adgang for publikum så langt det er plass.

Spillested: Verkstedhallen & Lobbyen på Svartlamon

Varighet: 75 minutter

• Regi: Philipp Stengele, tidl. nominert til Heddapris for beste scenetekst og beste barne- og ungdomsforestilling med Othello – hvem stoler du på? ved Teatret Vårt.
  • Dramaturg: Cecilie Lundshot, frem til nylig kunstnerisk leder ved Teatret Vårt avd. scenekunst for barn og unge. Omtalt i media som den fremste på teater for barn og unge i Norge.
  • Lyddesign: Jonas Høgseth, designer for en rekke film- og teaterprosjekter, blant annet ved Teatret Vårt
  • Scenografi: Anders Lilleby, produktdesigner og scenograf

Medvirkende:

• Synnøve Hatlen, fra Ålesund, kjent fra Signes Bingo og Serveringsteatret
  • Elisabet Topp, inntil nylig tilsatt ved Teatret Vårt, avd. scenekunst for barn og unge på åremål og medvirket i en rekke produksjoner ved teatret, samt en rekke nasjonale og internasjonale prosjekt.
  • Philipp Stengele, også medvirkende i forestillingen som kokk
  • Anders Nybø, også medvirkende i forestillingen som kokk

Prosjektet skal turnere i Den kulturelle skolesekken i flere regioner, deriblant Asker, Hedmark, Møre- og Romsdal og Oppland.

Forestillingen er finansiert av Kulturrådet gjennom Norsk kulturfond og Fond for lyd og bilde, samt med co-produksjonsmidler fra Asker kulturskole, Turnéorganisasjonen i Hedmar, Oppland fylkeskommune og Hamar teater. Prosjektet er et bestillingsverk til årets Høstscena.